Семинар на тема „Отворени иновации в помощ на стартиращите предприятия“ ще се състои в рамките на проект MediaMotorEurope

16 октомври 2020

Работен семинар на тема „Отворени иновации в помощ на стартиращите предприятия“ ще се състои на 21.10.2020 г. София Тех Парк, сграда Инкубатор, зала Innovation center. Събитието ще бъде присъствено и поради противоепидемиологичните мерки броят на участниците е ограничен. Семинарът се организира от Клъстер София град на знаниетоиСофия Тех Паркв рамките на инициативата „Иновационен хъб за медийна и креативни индустрии“.

Иновационният хъбе инициатива на Клъстер София град на знанието по проектMediaMotorEurope, която се подкрепя отСофия Тех Парк,АИКБи Инвестиционния съвет към БТПП.

Това е първото събитие от програмата на Иновационния хъб за периода 2020-2021 година.

Целите на събитието са:

  • да позиционира новия Иновационен хъб в София, който се създава в рамките на проекта „Хоризонт 2020“ MediaMotorEurope с подкрепата на София Тех Парк, Асоциация на индустриалния капитал в България и Българската търговско-промишлена палата (Инвестиционен съвет).
  • да демонстрира най-добрите практики и опит на стартиращи и развиващи се компании от България в творческите индустрии.

Основната тема на дискусията ще бъде иновациите и сътрудничеството – възможности и предизвикателства за медиите и творческите индустрии в отговор на най-належащите предизвикателства. Ще ви представим растежа и подкрепата на проекти на иноватори, изобретатели, изследователи, предприемачи и всички хора с идеи. Семинарът ще бъде фокусиран върху практически подходи, инструменти, примери, технологии, които успешните иноватори прилагат за развитието на своя бизнес.

Това пътуване вдъхновение дава думата на такива стартиращи фирми като:

Представителите на фирмите ще покажат свои казуси и ще посочат начина, по който технологията може да помогне при някои от предизвикателствата на тези индустрии, като например:

  • Дезинформация и фалшиви новини
  • Достъпност и включване на услуги за хора с увреждания
  • Напредък при взаимодействието човек-машина
  • Подобряване на защитата на личните данни
  • Преход към управляван от данни пазар (Медия 4.0).

Програма

Повече информация за проект: „Media Motor Europe“ и дейностите, които ще се осъществяват в рамките на проекта, може да намерите на следните линкове: https://mediamotoreurope.eu/

https://sofiatech.bg/en/home/news/

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни