София Тех Парк беше домакин на информационен ден на Фонда за иновации на НАТО

30 януари 2024

В зала “The Venue” на София Тех Парк се проведе информационен ден за обсъждане на възможностите за финансиране на български фирми по линия на Фонда за иновации на НАТО. Събитието, организирано от Министерството на иновациите и растежа, представи пред предприемаческата екосистема инвестиционната стратегия на Фонда и ключовите области, върху които ще бъде поставен фокус през следващите години.

Информационният ден беше официално открит от министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева, която обяви, че Фондът за иновации на НАТО ще осигури около 1 милиард евро инвестиции в участващите държави за период от 15 години. “Целта е подкрепа на високотехнологични стартиращи компании с потенциал за приложения в сигурността и отбраната, фокусирайки се върху области като изкуствен интелект, обработка на големи данни, квантови технологии, автономия, биотехнологии, космос и други високи технологии”, подчерта тя.

В срещата се включиха и зам.-министърът на иновациите и растежа Мартин Гиков, представители на Фонда за иновации на НАТО, както и редица експерти и представители на български компании.

По време на събитието участниците научиха за вариантите за финансиране на проекти, както и основните направления и приоритети на Фонда, сред които свръхзвуковите системи, следващото поколение комуникации, енергетика и мобилност.

Повече информация: https://www.mig.government.bg/vodestha-novina/mir-predstavi-pred-balgarski-firmi-vazmozhnostite-za-podkrepa-ot-fonda-na-nato-za-inovaczii/

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни