София Тех Парк беше домакин на Robotics Strategy Forum 2023

Днес София Тех Парк бе домакин на петото издание на Robotics Strategy Forum 2023, което събра стотици представители на български компании и експерти от сферата на роботиката, автоматизацията, умното производство, промишлените технологии и други.

В официалното откриване на събитието се включи изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов. Официален гост на форума беше и зам.-министърът на иновациите и растежа проф. Георги Ангелов и зам.-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева. “Подкрепяме форума на ПАРА вече 3 години. Радваме се, че той се развива в София Тех Парк. Паркът вече премина в своята 7 година на развитие и устойчиво надграждаме обхвата и броя на дейностите и услугите, които предлагаме за бизнеса и научната общност. Това ни дава възможност да подпомагаме повече компани и изследователски екипи. Отворена е за кандидатстване нова инкубационна програма на София Тех Парк, насочена към стартиращи предприемачи и хора с идеи”, заяви Тодор Младенов.

Председателят на Управителния съвет на София Тех Парк Васил Караиванов се включи в панелната дискусия на тема “Какви умения създава и какво трябва да създаде образователната система за бъдещето?”. Той разказа за проектите на София Тех Парк в подкрепа на младите, образованието и науката, сред които са центърът за наука и технологии ТехноМеджикЛенд и прототипната лаборатория на Парка Sofia Creation Station.

През целия ден всички гости на събитието имаха възможност да посетят 40 щанда с индустриални, образователни и социални решения, като посетителите се запознаха и с прототипите на роботи от сезон 2 на PARA Robotics Incubator.

Събитието се организирана от PARAi – Professional Association of Robotics, Automation and Innovations. София Тех Парк за поредна година е партньор на Robotics Strategy Forum.