София Тех Парк беше домакин на второто издание на “Наука за бизнес“

19 май 2022

София Тех Парк беше домакин на второто издание на “Наука за бизнес”, организирано от ИАНМСП и БАН. На 19 май от 9.30 часа в Иновационен форум „Джон Атанасов“ на научно-технологичния парк бяха представени вълнуващи разработки на Академията, готови да се превърнат в успешен бизнес или да оптимизират работни процеси.

На официалното откриване присъстваха министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, министърът на образованието и науката акад. Николай Денков, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски и изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков.

На събитието, в специална експо зона, бяха демонстрирани интересни прототипи по проекти на БАН, сред които системи за генериране, съхранение и потребление на чиста енергия, автономен дирижабъл и робот за UV дезинфекция, както и свръхнеомокряеми въглеродни сажди като функционален активатор на човешки сперматозоиди.

Презентиращите представиха и успешни примери за проекти между БАН и бизнеса, сред които иновативен дрон с удължено полетно време и височинен обхват. Участниците имаха възможност да се срещнат и да обменят идеи и контакти с представителите на бизнеса, научните среди и публичния сектор.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни