София Тех Парк беше съорганизатор на семинар на тема „Повишаване на значението на дигитализацията в строителния сектор чрез въвеждане на BIM технологии”

02 февруари 2024

София Тех Парк беше домакин и съорганизатор на семинар на тема „Повишаване на значението на дигитализацията в строителния сектор чрез въвеждане на Building Information Modelling (BIM) технологии”.

Събитието беше част от втората работна среща по проект “Policy Recommendations For Upgrading SMEs’ Capacities Through Digital Transformation In The Construction Industry In Bulgaria: Adopting Advanced South Korean Practices”. Научно-технологичният парк е основен партньор на инициативата, която се реализира с подкрепата на правителството на Република Корея.

В семинара, който се проведе в Лабораторния комплекс на Парка, се включиха над 60 представители на държавни и общински организации, редица строителни фирми, архитектурни и проектантски бюра, както и специалисти от сферата. Пред участниците в събитието експерти от Република Корея споделиха своя опит и разказаха за основните практики, ползите от използването на BIM и различните компоненти на технологията.

По време на посещението си у нас корейските представители се срещнаха с държавни и общински институции и строителни фирми с цел оценка на настоящата ситуация в сектора у нас. Обсъден бе и потенциалът за прилагане на иновативни цифрови практики и системи в индустрията.

Проектът “Policy Recommendations For Upgrading SMEs’ Capacities Through Digital Transformation In The Construction Industry In Bulgaria: Adopting Advanced South Korean Practices” е насочен към липсата на съществени иновации и дигитализация в строителния сектор, което възпрепятства развитието на капацитета на бранша за привличане на големи капиталови инвестиции като целта е да се използват добрите практики, ноу-хау и политики от южнокорейския опит.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни