София Тех Парк е домакин и съорганизатор на българо-косовски IT бизнес форум 

05 април 2022

Утре, 6 април, София Тех Парк в партньоство с ИАНМСП и ICT for Kosovo’s Growth организира българо-косовски IT бизнес форум.

Събитието, в което ще участват представители на ИКТ сектора от двете балкански страни, ще се състои от 10.00 часа в иновационен форум „Джон Атанасов“ на научно-технологичния парк.

В срещата ще се включат над 20 компании от Косово, опериращи в сферата на високите технологии, ИКТ и други, както и родни компании, представители на Министерството на иновациите, Министерството на икономиката на Република Косово, браншови организации.

На официалното откриване са поканени да присъстват министърът на иновациите и растежа на България Даниел Лорер, министърът на икономиката и енергетиката на Република Косово Артане Ризваноли, председателят на ИАНМСП Бойко Таков, председателят на НС на София Тех Парк и на УС на ИКТ Клъстер Петър Статев и изпълнителният директор на научно-технологичния парк Тодор Младенов.

По време на форума гостите ще имат възможността да научат повече за Република Косово и за икономическата среда, която държавата развива по отношение на условията за разширяване на бизнеса и потенциално сътрудничество в различни сектори. Планирани са и B2B срещи между български и косовски компании с потенциал за разрастване на бизнес проекти на Балканите.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни