София Тех Парк е кандидат за домакин на годишната европейска среща на международната организация на научно-технологичните паркове IASP

13 април 2023

София Тех Парк е финалист в селекцията за домакин на годишната европейска среща на международната организация на научно-технологичните паркове IASP „IASP European Division event 2024“. Събитието ще се проведе в периода 17-19 април 2024 година и е един от най-големите форуми на IASP, на който ще се съберат представители на научни и образователни институции, и на технологични паркове от цяла Европа.

До финала на своеобразния конкурс за избор на домакин на събитието столицата ни и първият в България научно-технологичен парк – София Тех Парк си съперничат с Glasgow City Innovation District (UK).

Избор на домакин ще стане след гласуване от страна на всички членове на IASP, което ще продължи до края на април.

„София Тех Парк има голям интерес и мотивация да проведе това събитие, не само за да демонстрира своя капацитет за организиране на международни събития, но главно за да подпомогне и насърчи споделянето на знания и опита в трансфер на технологии за развитие на региона“, коментира изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов. По думите му регионалната конференция на IASP ще бъде перфектна платформа за всички местни заинтересовани страни- представители на публичния сектор, науката, университетите, както и на бизнеса, за да се срещнат с членове на IASP и разберете от първа ръка неговите ценности. „Виждаме форума като шанс за разширяване в световен мащаб на знанията и разбирането за целия Балкански регион и съседните страни, за активни и успешни партньорства и бъдещо сътрудничество“, заявява Младенов.

Целта на кандидатурата на София Тех Парк е чрез годишната регионална среща на IASP да представи научните и изследователски общности в България и региона, и постави България като център за трансфер на технологии и знания в Югоизточна Европа. На форума в София Тех Парк се планира да бъдат представени и добри родни примери за научeн и технологичен трансфер, и синергия между наука и бизнес, както и актуалните инвестиционни възможности на Балканите и в Европа.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни