София Тех Парк е партньор на инициативата AIM Global 2023

06 януари 2023

София Тех Парк е партньор на инициативата AIM Global 2023, която се организира всяка година от Annual Investment Meeting (AIM) Foundation – международна организация, ангажирана с развитието на световната икономика чрез насърчаване на създаването на ефективни стратегии за подобряване на производителността, разширяване на бизнеса и развитие на търговските взаимоотношения.

AIM Global 2023 е традиционно годишно международно изложение и ще се състои през следващата година в Абу Даби (Обединени арабски емирства) през месец май. Целта на събитието е да насърчи създаването на стратегически мрежи и трансгранично инвестиционно сътрудничество в подкрепа на ускоряване на търговията, интернационализацията на бизнесите и партньорството между страните. В събитието участват над 20 000 участника и повече от 500 изложителя от 174 държави.

Споразумение между София Тех Парк и глобалната инициатива AIM беше подписано в края на 2022 г. Документът предвижда двете страни да организират съвместни двустранни бизнес срещи, ще подпомагат представителите на държавни и бизнес организации при участието им в изложението и осъществяването на икономически връзки. В рамките на партньорството ще бъдат организирани двустранни бизнес форуми и обучения, свързани с инвестиционните процеси и развитието на бизнесите.

Споразумението предвижда и български стартъпи да имат възможността да се включат и в AIM Global Startups Network и чрез платформата да осъществят връзки с потенциални инвеститори от цял свят.

Всяко издание на AIM Global разглежда и основните предизвикателства, с които се сблъскват икономиките по пътя си към тяхното развитие. Тема на дискусиите на предстоящия форум са и инвестиционните тенденции и стратегии, които могат да бъдат използвани за максимално увеличаване на потенциала на всеки бизнес, държава и регион.

Освен бизнес и икономическата платформа AIM Foundation развива и AIM Global Investment Network – утвърдена инвестиционна платформа, която се състои от 15 свързани бизнес групи и дава възможност за финансиране на компании от цял свят. Annual Investment Meeting цели да създава потенциални възможности и да развива икономическите отношения между отделните нации.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни