София Тех Парк е партньор на конференция „Образование от A до # – Иновативното училище“

29 юни 2020

Конференцията „Образование от А до #. Иновативното училище“ще се състои на 17 юли от 10.00 часа в иновационен форум „Джон Атанасов“ на София Тех Парк. Научно-технологичният парк е партньор на инициативата на икономическия портал Economic.bg, NOVA телевизия, информационния портал Dir.bg и Портала на българските общини Kmeta.bg, в партньорство с най-голямата дигитална група Нетинфо. Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки и при контролиран достъп. В тон с темата, дискусията ще бъде излъчвана от 10:00 ч. и на живо през Facebook страниците на организаторите, като всички заинтересовани ще имат възможността да задават своите въпроси в реално време.

По време на конференцията ще се чуят експертните мнения на директори на училища, ректори на университети, представители на европейските и българските институции, както и на бизнеса, който предлага технологични решения, в дискусия за бъдещето на електронното образование у нас. Провокирани от създалата се ситуация не само в България, но и в света, вследствие на пандемията COVID-19, в подкрепа на образователната и икономическа сфера, водещи медии обединяват усилия в дискусията „Образование от A до # – Иновативното училище“.

Участие в конференцията ще вземе еврокомисарят Мария Габриел с ресор „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“. Поканени за включване в дискусията са министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Комисията по образованието и науката при Народното събрание Милена Дамянова, като и представители на образователни институции, неправителствени организации и експерти в сферата на науката и технологиите.

Следвайки социалната си мисия на медии, отговорни към обществото и адекватни на неговите нужди, организаторите продължават диалога между институциите, бизнеса и неправителствените организации, дискутирайки важните теми, отнасящи се до образователната система. Ускорената дигитализация на процеса вследствие на извънредната ситуация, причинена от пандемията COVID-19, постави редица въпроси пред електронното обучение у нас. Изграждането на обща дългосрочна стратегия, изслушването на всички страни в процеса, обсъждането на идеи, диалогът и предложенията за конкретни решения през погледа на всички заинтересовани страни, са сред първите стъпки към подобряване качеството на образование в България и по-бързото преодоляване на подобни бъдещи кризи.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни