София Тех Парк е партньор на „Наградите на БАИТ“ за 2019 г.

05 декември 2019

За поредна година София Тех Парк е партньор на „Награди на БАИТ“. Тази година ще бъдат връчени 8 награди в различни категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии. Инициативата цели да отдаде дължимото на личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през 2019 г. за развитието на ИКТ сектора в България.

Срокът за подаване на документи за участие в конкурса е до 13 януари 2020 г. Наградите на победителите ще бъдат връчени на официална церемония през февруари 2020 г.

До момента са подадени 8 кандидатури в категориите – Образователна награда, Start Up компания, Журналистически принос и Публична администрация, като проектите са с фокус върху професиите на бъдещето и новите технологии.

За Образователна награда се конкурират:

  • въпросник за кариерно ориентиране, който, според попълнените отговори, насочва деца и родителите коя би била най-подходящата професия на бъдещето;
  • дигитални образователни игри, в които учениците играят в отбори и си сътрудничат, като целта е да се развиват компетенции, свързани с екипната работа;
  • доброволец в Уикипедия България, който превръща Ботевград в първия Уики град в България.

В Start Up компания до момента се конкурират фирма, която разработва глобален каталог от дестинации във виртуална реалност и AI-базирана търсачка за бизнес контакти, която предоставя резултати в рамките на минута.

В категорията Журналистически принос в надпреварата за пръв път влиза нова форма – седмичен подкаст, в който се споделят успехите на българските ИТ компании. Сред претендентите за отличие е и инициатива, посветена на gaming индустрията.

Първият кандидат в Публична администрация е международен фестивал на дигиталните изкуства, който се организира с подкрепата на общинска администрация.

Конкурсът отново предвижда и отличие за успешно решение за дигитализация на българския бизнес. Всички компании от други сектори, които чрез прилагането на ИТ в дейността си по-конкурентни и резултатни, могат да се включат в конкурса в категория „Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика“.

9-тото издание на конкурса „Наградите на БАИТ“ очаква желаещите да представят успешните си и работещи ИТ проекти, решения и услуги, като кандидатстват в една или повече от следните категории: Образователна награда, Младежка награда, Журналистически принос, Публична администрация, Start Up Компания, Успешен български ИКТ продукт/услуга, Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика и Награда за специален принос.

Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2019 г. се провеждат с подкрепата на:

Златни спонсори: Поликомп и Кауфланд Сървис

Сребърни спонсори: ДАТЕКС, Електронен подпис B-Trust, Суперхостинг.БГ и Акронис България

Бронзови спонсори: Сиела Норма, Ардес Информационни Технологии (Ardes.bg) и Sofia Airport Center

В партньорство с: БТА, БНР, Bloomberg TV Bulgaria, TechNews, ICT Media, Computerworld, CIO, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Национално сдружение на общините в Република България, Eleven, бгПРЕДПРИЕМАЧ, Sofia Tech Park, b2b Media, Национален център за безопасен интернет, Innovation Starter, Junior Achievement България, Pixel Media, Българска стартъп асоциация, Инженер.bg и ДигиталнаИндустрия.bg.

За БАИТ – създадена през 1995 г., в нея пряко членуват 100+ компании, за които работят над 16600 ИКТ специалисти и генерират 4 млрд. лв. годишен оборот. Компаниите покриват целия ИКТ спектър – софтуер, хардуер, телекомуникации, системна интеграция, финтех и интернет на нещата. БАИТ е член на европейската ИТ асоциация Digital Europe.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни