София Тех Парк и български стартъпи участваха в конференцията The Next Web 2019 в Амстердам

16 май 2019

Екип Бизнес развитие на София Тех Парк заедно с представители на шест български стартъпа се включиха в конференцията The Next Web 2019, която се проведе в Амстердам, Холандия от 8 до 10 май. Това е едно от най-големите събития в Европа в областта на иновациите и технологиите, което събира на едно място над 15000 души. Конференцията дава възможност за срещи с партньори и инвеститори, за обмен на идеи в различни области.

София Тех Парк установи партньорство с организаторите на The Next Web и като част от желанието за съвместни дейности те предоставиха отстъпки в цените на билетите за участие в конференцията за български стартиращи компании. На събитието се включиха като част от преференциалния пакет на научно-технологичния парк българските компании- Hyperfold, Prosfit, 15toGo, Dynax, Prodronesys и Referial. Специално за тях беше организирана бизнес закуска с представители на над 60 международни компании, на която те имаха възможност за създадат контакти и да проучат възможностите за развитие на техните бизнес идеи. Това е първата българска организирана бизнес група, която участва с преференции и допълнителни възможности на конференцията.

Две от българските компании бяха избрани да представят своя бизнес пред аудиторията на конференцията и получиха много положителни оценки на проектите си. Това беше една добра възможност да представят работата си на европейски форум, като не липсваше и интерес от страна на инвеститори към тях. Български стартъпи получиха покани от европейски компании и организации за задълбочаване на сътрудничеството в бъдеще с цел проучване на нови пазарни възможности, както и за участие в други изложения и бизнес форуми. Освен преференциалната цена на участие и организиране на специални събития за създаване на контакти с европейската екосистема, българските стартъпи Hyperfold и Prodronesys бяха избрани да представят своите бизнеси идеи сред финалистите на конкурса „Battle it out“.

София Тех Парк и организаторите на The Next Web се договориха за задълбочаване на партньорството и реализиране в съвместни проекти и в бъдеще.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни