София Тех Парк и Българско школо ще наградят победители в конкурса за детска рисунка „Технологии и бъдеще“

21 февруари 2022

Церемония по връчване на наградите на победителите в конкурса за детска рисунка на тема „Технологиите и бъдещето“, организиран от ЧСУ „Българско школо“ и София Тех Парк ще състои на 23.02 от 14.30 часа в зала The Venue (сграда Бизнес Инкубатор) на научно-технологичния парк. На събитието ще присъстват изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов, директорът на „Българско школо“ Даниела Тодорова, директорът на Интерактивния център за наука и технологии “ТехноМеджикЛенд” Ангел Бъчваров, представители на НХА, ученици, родители и други.

Събитието е част от инициативата на София Тех Парк, която цели да ангажира младите хора към темата за иновациите, технологиите и тяхната значимост в ежедневието на хората. Тя ще продължи в партньорство и с други образователни институции в страната, като мисията е децата и младите хора да бъдат провокирани да изследват и да научат повече за ролята на иновациите, начина, по който се създават и работят технологиите, които ни заобикалят, за ролята на науката и изследователите в развитието на света и човечеството.

Близо 80 възпитаници на „Българско школо“ от 5 до 7 клас се включиха в конкурса, който стартира от 23 декември 2021 г. Техните творби бяха оценени от жури, в което участват преподаватели по изобразително изкуство от училището, представители на София Тех Парк, НХА и „ТехноМеджикЛенд“.

Авторите на най-добрите 10 рисунки ще получат награди – 6 месечна карта за неограничен брой безплатни посещения в интерактивния център за наука и технологии „ТехноМеджикЛенд“. Произведенията на изкуството ще останат като временна изложба във фоайето на сграда Инкубатор, където могат да бъдат видени от всички посетители и работещи на територията на научно-технологичния парк. Образованието и насоченото обучение в областта на природните науки и ИКТ е сред приоритетите в дейността на София Тех Парк и „ТехноМеджикЛенд”.

ЧСУ „Българско Школо” е образователна институция, в чиято програма е заложен акцент в обучението по STEM. През 2021 г. отборът на училището спечели престижното трето място в международното STEM състезание на тема „Преопаковай, за да съхраним нашия свят“,, в което участваха представители на над 40 държави. Сред целите на училището е изграждането на свободомислещи, отговорни и способни млади личности, които с помощта на придобитите в училището знания, умения и възпитание да бъдат по-успешни в своята жизнена реализация. Училището е създадено през 2002 г., а в момента неговите възпитаници са около 400 ученици. В методите на преподаване са застъпени съвременни подходи и технологии, съобразени с новите образователни потребности и начини на възприятие на подрастващото поколение. От настоящата учебна година „Българско школо“ е одобрено за иновативно училище с проект в областта на изследователската математика, което му дава възможност да прави промени в учебните си програми, за да стимулира развитието на младежите.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни