София Тех Парк и Korean Development Institute организират семинар на тема Интернационализацията на малки и средни предприятия

19 април 2019

София Тех Парк съвместно с Korean Development Instituteорганизират семинар „Senior Policy Dialogue and Final Reporting Workshop“ на тема Интернационализация на малки и средни предприятия. Семинарът е поредният етап и финална закриваща част от проект на София Тех Парк, финансиран от корейското правителство, за обмяна на опит и добри практики в областта на малките и средни предприятия (Knowledge Sharing Program).

Събитието ще се състои на 25.04.2019 от 10.00 ч до 13.00 ч в хотел „Хилтън“, София, и има за цел да представи напредъка по проекта и постигнатите меки мерки в посока подкрепа на българските МСП за тяхната интернационализация и участие в световните пазари.

Екип от корейски експерти заедно с български консултанти по проекта ще представят насоки и препоръки по следните теми:

– Про-активни и ре-активни фактори и условия за интернационализация на МСП;

– Модели за навлизане на чужди пазари;

– Определяне на нови инструменти и политики на институционално ниво.

В рамките на семинара стартиращи компании ще имат възможност да получат експертни съвети как да разширят своя пазар, както и достъп до контакти с корейските специалисти. Събитието е последен етап от проекта и в него са поканени да участват представители на Министерство на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, Столичната общинска агенция за инвестиции, клъстерни организации и институции, имащи отношение към изграждането на политики и мерки в подкрепа на малкия и среден бизнес.

Проектът на София Тех Парк е своеобразен мост за изграждане на добри практики между България и Корея. Заповядайте на събитието, за да научите повече за инструментите, с които Република Корея е постигнала своите бързи темпове на икономически растеж.

Семинарът е подходящ за компании със стартиращ или развит малък и среден бизнес, ориентирани към външни пазари.

При интерес, моля да потвърдите участие на e-mail: p.petkova@sofiatech.bg или на тел.: 0889900620 до 12.00 ч. на 24.04.2019 г. Местата са ограничени.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни