София Тех Парк и Ratio организират серия професионални събития Connect

09 май 2022

Къде стои малка държава в големия Космос? Това ще бъде първата тема на серията професионални събития Connect, организирани съвместно от Ratio и Sofia Tech Park.

На 19 май от 19:00 часа в зала The Venue, сграда Бизнес Инкубатор на научно-технологичния парк ще разгледаме перспективите за развитието на Европейската космическа индустрия и мястото на българските малки и средни компании в тези процеси. На събитието ще бъдат обсъдени стъпките, необходими за изграждане и развитие на ефективна space startup екосистема, както и промените, които се очакват в институционалната рамка, за да позволят това.

Ето какво можете да очаквате:

19:00 Keynote: “Тенденции в европейската космическа индустрия”

Гост на събитието ще бъде Рада Попова, експерт по космическо право в Isar Aerospace – най-перспективната европейска компания за космически ракети. Тя ще представи тенденциите в развитието на частната космическа индустрия в Европа и какво може да научи българският бизнес от основните играчи в изстрелването на ракети в космоса.

19:40- “Космически стартъпи, клъстъри и институции”

Ще се присъединят д-р Веселин Василев от CASTRA, Здравко Димитров от Sfera Technologies и представител на Министерство на иновациите и растежа.

В разговора ще бъде обсъдено състоянието и перспективите на българската аерокосмическа индустрия. Съществува ли ефективна стартъп екосистема в България и как да създадем условията за развитие на такава? Каква е ролята на професионалните организации, институциите и всяка отделна компания?

20:30 – Networking

Събитието ще продължи с отворен разговор на по питие с всички участници.

Входът е свободен, но изисква предварителна регистрация: https://form.typeform.com/to/K3501kSN

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни