София Тех Парк организира GrowBalkanBreakfast

18 март 2021

София Тех Парк организира GrowBalkanBreakfast

София Тех Парк организира на 25 март 2021 г. от 10.00 часа поредното онлайн издание GrowBreakfast. Този път в инициативата ще се включат представители на Научно-технологичния парк Белград, Сърбия.

Дейността на белградския Научно-технологичен парк е насочена към подпомагане на стартиращи и разрастващи високотехнологични компании (МСП и центрове за развитие на международни компании), като им помага да разработват и комерсиализират иновативни продукти и услуги.

В събитието ще се включат Директор “Бизнес развитие” на белградския Научно-технологичен парк Йелена Петрович, както и Боян Миленкович, ръководител за бизнес подкрепа и SportsTech ecosystem, ръководителят на Службата по търговско-икономическите въпроси на Посолство на България в Белград, Александър Ангелов, зам.- председателят на УС на София Тех Парк Натанаил Стефанов, представители на BESCO, на иновативната екосистема в България и Сърбия.

Събитието ще свърже екосистемите на София Тех Парк и на Научно-технологичния парк в Белград и ще насърчи сътрудничеството, ще създаде мрежи от контакти и ще подкрепи взаимното развитие, както и ще ускори възможностите за партньорство между бизнеса и научните общности на двата парка.

GrowBreakfast е ежемесечно събитие, организирано от София Тех Парк, чиято основна цел е да насърчи диалога между заинтересованите страни на предприемаческата екосистема, където научно-технологичният парк има стратегическа роля, както и да стимулира взаимното сътрудничество, синергията и партньорството и в същото време да подкрепи компаниите в тяхното развитие и международен растеж. В тази връзка основната идея е да се отговори на най-големите предизвикателства на МСП, свързани с достъпа до финансиране, до пазари и интернационализация, дигитализация, иновации и технологично развитие.

ПРОГРАМА

10:00 – Откриване от студио ClubHouse (София Тех Парк) – Марк Маринов
10:03 – Поздравителен адрес от страна на ръководителя на Службата по Търговско-Икономическите Въпроси на посолство на България в Белград, г-н Александър Ангелов
10:05 – Представяне на София Тех Парк: „Изключителни решения при предизвикателни обстоятелства“ – Натанаил Стефанов, зам.- председател на УС на София Тех Парк.
10:15 – Презентация на Научно-технологичен парк – Белград – Боян Миленкович, ръководител за бизнес подкрепа и SportsTech ecosystem
10:30 – Представяне на BESCO – „Успешният модел на официален посредник между държавата и предприемачите. Стартъп Visa за България“ – Добри Иванов, председател на УС на BESCO.
10:45 – Дискусия по темите за взаимосвързано сътрудничество между българската и сръбската екосистеми.
11:00 – Сесия „Въпроси и отговори“

Безплатна регистрация ТУК

Гледайте събитието на живо от Facebook страницата на Groworking ТУК , както и от страницата на Club House ТУК, и от youtube канала на София Тех Парк.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни