София Тех Парк организира GrowBalkanBreakfast

София Тех Парк организира GrowBalkanBreakfast

 

София Тех Парк организира на 25 март 2021 г. от 10.00 часа поредното онлайн издание GrowBreakfast. Този път в инициативата ще се включат представители на Научно-технологичния парк Белград, Сърбия.

Дейността на белградския Научно-технологичен парк е насочена към подпомагане на стартиращи и разрастващи високотехнологични компании (МСП и центрове за развитие на международни компании), като им помага да разработват и комерсиализират иновативни продукти и услуги. 

В събитието ще се включат Директор “Бизнес развитие” на белградския Научно-технологичен парк Йелена Петрович, както и Боян Миленкович, ръководител за бизнес подкрепа и SportsTech ecosystem, ръководителят на Службата по търговско-икономическите въпроси на Посолство на България в Белград,  Александър Ангелов, зам.- председателят на УС на София Тех Парк Натанаил Стефанов, представители на BESCO, на иновативната екосистема в България и Сърбия.

Събитието ще свърже екосистемите на София Тех Парк и на Научно-технологичния парк в Белград и ще насърчи сътрудничеството, ще създаде мрежи от контакти и ще подкрепи взаимното развитие, както и ще ускори възможностите за партньорство между бизнеса и научните общности на двата парка. 

GrowBreakfast е ежемесечно събитие, организирано от София Тех Парк, чиято основна цел е да насърчи диалога между заинтересованите страни на предприемаческата екосистема, където научно-технологичният парк има стратегическа роля, както и да стимулира взаимното сътрудничество, синергията и партньорството и в същото време да подкрепи компаниите в тяхното развитие и международен растеж. В тази връзка основната идея е да се отговори на най-големите предизвикателства на МСП, свързани с достъпа до финансиране, до пазари и интернационализация, дигитализация, иновации и технологично развитие. 

ПРОГРАМА

10:00 – Откриване от студио ClubHouse (София Тех Парк) – Марк Маринов
10:03 – Поздравителен адрес от страна на ръководителя на Службата по Търговско-Икономическите Въпроси на посолство на България в Белград, г-н Александър Ангелов
10:05 – Представяне на София Тех Парк: „Изключителни решения при предизвикателни обстоятелства“ – Натанаил Стефанов, зам.- председател на УС на София Тех Парк.
10:15 – Презентация на Научно-технологичен парк – Белград – Боян Миленкович, ръководител за бизнес подкрепа и SportsTech ecosystem
10:30 – Представяне на BESCO – „Успешният модел на официален посредник между държавата и предприемачите. Стартъп Visa за България“ – Добри Иванов, председател на УС на BESCO.
10:45 – Дискусия по темите за взаимосвързано сътрудничество между българската и сръбската екосистеми.
11:00 – Сесия „Въпроси и отговори“

Безплатна регистрация ТУК

Гледайте събитието на живо от Facebook страницата на Groworking ТУК , както и от страницата на Club House ТУК, и от youtube канала на София Тех Парк.