София Тех Парк организира национално турне за представяне на своята инкубационна програма

19 март 2024

София Тех Парк организира национално турне за представяне на своята инкубационна програма South East European Innovators Program (SEEIP) в 13 града в страната. Поредицата от събития ще се проведат от 8 до 20 април в Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново, Свищов, Плевен, Габрово, Враца, Монтана, Видин.

Целта на тура е да запознае стартиращите и предприемачески екосистеми, студенти и ученици по места с предимствата и възможностите, които предлага програмата за развитие на техните компании, проекти или бизнес идеи.

По време на всяко представяне участниците ще имат възможност да се срещнат с екипа от експерти на инкубационната програма, да научат повече за процеса на кандидатстване и да задават въпроси. Представянето ще бъде последвано от информационни сесии, където участниците ще могат да чуят истории за успех от настоящи и завършили участници в програмата.

Допълнително ще бъдат споделени и възможностите, които предоставя за бизнеса европейската мрежа Enterprise Europe Network.

Инкубационната програма на София Тех Парк е инициатива, насочена към подпомагане на стартиращи компании и предприемачи в ранните етапи от тяхното развитие от всички области на индустрията. Тя включва елементи на инкубация, акселерация и технологичен трансфер. Програмата предлага набор от ресурси и услуги, които имат за цел да помогнат на участниците да създадат свои компании или да ускорят растежа на бизнеса си, да достигнат до национални и международни пазари и в крайна сметка да успеят. Някои ключови аспекти на програмата включват менторство и наставничество, финансова помощ, достъп до научна инфраструктура, съоръжения, оборудване и експертиза, обучения, развитие на умения и подкрепа за инвестиции. София Тех Парк предоставя инкубационни услуги за бизнеса от 2016 г. като досега са били подпомогнати над 70 стартъпа, малки и средни предприятия.

Националното турне се организира от София Тех Парк в партньорство с Джуниър Ачийвмънт България и с подкрепата на Enterprise Europe Network – EEN и общините в градовете домакини.

Всички събития ще се проведат от 16.00 часа.

Желаещите да се включат в събитията могат да направят своята безплатна регистрация за всеки отделен град в линка: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmdspHhLOrXtmfjW7x2_hCGWVyQmIMSkIxzrMIa0C4Ztflbg/viewform

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни