София Тех Парк представи новата си инкубационна програма SEEIP

06 октомври 2023

Над 80 представители на бизнеса, научната общност, инвеститорски и предприемачески организации се включиха в официалното представяне на новата инкубационна програма на София Тех Парк South East European Innovators Program – SEEIP.

Пред аудиторията екипът на София Тех Парк разказа за целите на SEEIP, технологична програма без ограничение в областта на разработваните проекти, включваща елементи на инкубация, акселерация и технологичен трансфер.

Новата програма на научно-технологичния парк ще подкрепя екипите през целия им предприемачески път – от дефиниране на конкретния продукт или услуга, през намирането на инвеститори и финансиране до излизането на международни пазари.

Приветствие към участниците в програмата отправи зам.-министърът на иновациите и растежа проф. Георги Ангелов. “Подобни програми са в правилната посока в подкрепа на развитието на иновациите и стартиращите компании”, заяви проф. Ангелов.

Представители на компании от екосистемата на Парка, които вече са част от програмата, като “Водорасло” и “Барин Спортс” представиха своите проекти и бизнес идеи, както и какво ги е мотивирало да участват в SEEIP. Нашите партньори от Endurosat разказаха пред присъстващите за успехите на компанията и дадоха пример за развитие в международен план на изцяло българска компания с български продукт.

Основа цел на програмата SEEIP е да бъде водеща платформа за стимулиране на процесите по създаване на иновативни продукти и услуги, основани на научноизследователска и развойна дейност, както в България, така и в Югоизточна Европа. Задача на инициативата е да даде тласък на иновациите като подпомага повишаването на експертния капацитет на хора, компании и общности в отделни технологични и научни направления, както и на цялостната екосистемата в страната и региона.

Партньори на SEEIP са Karoll Knowledge, Panda Labs, Tук-Там, ABLE, BESCO, PARAi, Automation and Innovations, CleanTech Bulgaria, Startup Factory, Junior Achievement Bulgaria, The Edge, 9Academy.

Прозорецът за кандидатстване за участие вече е отворен на https://seeip.eu/

Ако сте стартът, предприемач или просто имате идея за бизнес, SEEIP е точно за вас!

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни