София Тех Парк прие участниците на „Предприемачи в науката“ на Фондация Карол Знание

05 ноември 2019

Вторият сезон на „Предприемачи в Науката“ на Фондация Карол Знание върви с пълен успех и на поредното събиране на участниците, което се състоя в София Тех Парк, те научиха повече за обединените усилия между фондацията и научно-технологичния парк за реализирането на съвместни дейности и проекти, насочени в подкрепата на учените в областта на предприемачеството, науката, иновациите, развойната дейност и други.

Програмата е разработена от фондацията за подкрепа на български млади учени, които работят по значими научни теми и проекти с практическа приложимост. В нея участват докторанти и учени, защитили докторска дисертация през последните пет години в следните направления: изкуствен интелект, автоматизация, инженерни науки, нови технологии. Обучението е насочено към изграждане на предприемаческо мислене и умения, които да позволят на учените да развият и надградят проектите си до научен продукт, патент или бизнес.

София Тех Парк участва в проекта като представя пред младите учени възможностите, които първият технологичен парк в България предлага. Участниците в обучението ще могат да продължат развитието на своите проекти, като се включат в инкубационната програма на София Тех Парк.

В тази поредна среща имаше два основни модула – първият беше открит от директор „Бизнес развитие на София Тех Парк – Мариян Маринов. Той представи капацитета на Лабораторния комплекс на София Тех Парк с 11-те високотехнологични научни звена, както и бизнес възможностите, за които Паркът може да предостави услуги. Лектои в обучението беше и Николай Ярмов, съосновател и изпълнителен директор на „Центъра за предприемачество и управленско развитие“ CEED Bulgaria, и съосновател на клуба на българските бизнес ангели CEO Angels Club. Той представи съществени аспекти от процеса на подбор, одобрение и мониторинг на стартъп проекти.

Програмата от 2-ри сезон вече се доближава до финалното събитие през декември, когато жури ще оцени всички презентации и ще бъде връчена голямата награда от награден фонд от 30 000 лева.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни