София Тех Парк приветства “Милара Интернешънъл” и “Дивелиът” по време на GrowBreakfast

15 февруари 2022

Първата за годината бизнес закуска от поредицата Grow Breakfast by Sofia Tech Park се проведе на 10-ти февруари. Домакин на събитието беше уютната ни зала Club House, където се представиха последните новоприсъединили се компании от Инкубаторa.

“Милара Интернешънъл” – компанията има дълга история в разработването на проекти за автоматизация, обслужващи нуждите на полупроводниковата, автомобилната и медицинската индустрия, както и опит в областите електромобилност и роботика. “Милара Интернешънъл” е лидер в роботиката и мехатрониката с присъствие на пазара в САЩ. Портфолиото на компанията включва производството на високотехнологични инструменти за обработка на силициеви пластини като модули за автоматизация (EFEM), манипулатори на силициеви пластини, сортиращи машини, роботи, подравняващи устройства и много други.

Сред компаниите, които направиха презентация по време на бизнес закуската, беше и “Дивелиът”, която премина успешно селекцията от стартъпи и в края на 2021 г. вече е част от екосистемата на Инкубатора на София Тех Парк.

“Дивелиът” развиват своята R&D дейност в направленията – мониторинг на качеството на въздуха и на нивата на шум в градска среда, мониторинг на ВиК сектора. Компанията има собствена разработена система за дистанционно отчитане в реално време на качеството на водата в реките и язовирите, както и мониториране консумацията на вода и откриване на потенциални загуби. Стартиращата компания работи с почти всички ВиК дружества в страната и активно комуникира с общините за внедряването на цялостно решение, даващо възможност за оценка нивата на замърсяване на въздуха и шумовото замърсяване.

Участие взеха още и представители на компаниите “Квантерал”, “Ескрео”, “Лепци Диагностика”, “Менпауър България”, развойният екип от експерти в лабораториите по МикронаноЛаб, “3D креативност и бързо прототипиране”.

По време на дискусията поговорихме на теми като: научно-технологичния потенциал при подбора на кадри в инженерните специалности, новите практики при опазването на околната среда, шумът като влияние върху качеството на съня и нашата трудоспособност, роботиката и автоматизацията като жизненоважни в редица сфери от живота.

Радваме се, че успяхме да насърчим сътрудничеството и синергията между компаниите и лабораториите от екосистемата на София Тех Парк и с нетърпение очакваме следващата бизнес закуска, на която да ви представим следващите нови компании, които творят и се развиват в иновативната ни среда.

Щастливи сме да приветстваме с “добре дошли” стартиращата компания “Дивелиът” и международната “Милара Интернешънъл”, и им пожелаваме успех в разработването на още иновации и технологии под подкрива на София Тех Парк.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни