София Тех Парк проведе Pitch day за иновативни компании

29 октомври 2019

София Тех Парк проведе Pitch day за стартиращи иновативни компании, които желаят да бъдат част от иновативната екосистема на Бизнес Инкубатора на научно-технологичния парк и кандидатстват за свободни офис пространства. Фирмите представиха своите идеи и проекти пред експертно жури от професионалисти работещи активно в областта на предприемачеството и науката, както и представители на Лабораторния комплекс на София Тех Парк. Разработките бяха в сферата на медицината, здравословния начин на живот, ИКТ, финансовите технологии, изкуствения интелект, прототипирането и зелената енергия.

Членовете на експертна комисия са: Милен Иванов от Founder Institute България, Момчил Василев, управляващ директор на Endeavour България, Евлоги Георгиев – CEO на SCIANT, една от най-бързо развиващите се IT компании от екосистемата на София Тех Парк, както и представители на Сдружение за научно изследователска и развойна дейност, които разгледаха кандидатурите и презентациите на компаниите с фокус област киберсигурност, изкуствен интелект и CAD системи, 3D креативност и бързо прототипиране, разработване и охарактеризиране на фармацевтични форми и In silico дизайн.

По време на събитието стартиращите компании, получиха възможност да направят своята Pitching презентация в рамките на 5 минути. Част от програмата беше 10 минутен Q&A session, в който журито насочи внимание върху силните и слабите страни на бизнес предложенията на компаниите с цел успешното им реализиране на пазара и развитие на продукта/услугата им.

Сред презентиращите компании бяха:

Iris Solutions – дружество за иновативни финтех услуги. Компанията е лицензиран доставчик на платежни услуги и услуги по иницииране на плащане и предоставяне на информация по сметка, както и платформа за трансфер на данни при сделки с недвижими имоти финансирани с кредит.

Body Band – Компанията е изработила прототип на ластичен костюм за всякакви видове спортове, който може да се използва в различни индустрии, например космонавтиката, военното дело, медицината при рехабилитации и хора с опорно-двигателни проблеми, с цел превенция.

Axid Lab – Внедрява иновативни технологии в детекцията на биоелектрични потенциали, свързани с промяна на будността, възприятието и съзнанието в четири направления: детекция на сънливост при шофиране, детекция на епилептични потенциали и пристъпи, детекция на събития произтичащи от съня (Disorders of Arousal) и детекция на промени в съзнанието.

Narcine – стартъп разработващ иновативни електрически скутери за градско придвижване. Системата им за сгъване предоставя комфорт на голям мотопед в компактно превозно средство.

CMYK – Компанията е сертифицирана в ЕС и разработва био и натурални продукти на принципа на студените подправки с натурална ферментация, която позволява запазване на полезните свойства на билките. Гамата им от продукти достига до 23 броя, като още 7 съставки са в процес на R&D.

Очаква се до седмица експертното жури да се произнесе със своите оценки по отношение на компаниите и техния потенциал. София Тех Парк ще обяви напредъка от резултатите на комисията и ще даде обратна връзка на кандидатите.

Международната платформа f6s е отворена за кандидатстване. Ако и вие имате технологична идея, която е с потенциал да се трансформира в работещ иновативен бизнес, с висока добавена стойност и искате да бъдете част от София Тех Парк, кандидатствайте ТУК .

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни