София Тех Парк събра представители на бизнеса и научните среди на дискусии за развитието на иновационната екосистема в България

12 февруари 2024

София Тех Парк събра представители на бизнеса и научните среди на дискусии за развитието на иновационната екосистема в България като част от форума Innovation Nexus.
Събитието, което се проведе в зала “Джон Атанасов” на Парка, беше организирано от Министерството на иновациите и растежа съвместно с Министерството на образованието и науката и Посолството на Финландия у нас.

Форумът беше официално открит от министър-председателят акад. Николай Денков, министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева и зам.-министърът на образованието и науката проф. Генка Петрова.

В рамките на събитието екипът на София Тех Парк се включи в сесия с представители на водещия иновационен хъб във Финландия Aalto University (AA). По време на кръглата маса бяха представени историята и опитът на АА, както и бяха коментирани възможности за партньорства. В панела се включиха и министър Милена Стойчева и посланикът на Финландия в България Н. Пр. Кристина Кувая-Ксантопуло.

Innovation Nexus представи успешни практики и опит от финландска страна за развитие и насърчаване на иновации и тяхната роля за икономически растеж. Участниците обсъдиха възможностите за създаване на регионални иновационни долини, които да се свържат в център за създаване и развиване на иновации, основани на научна и развойна дейност.
Целта е да се комерсиализират различни високотехнологични и иновационни продукти и услуги в бизнес средата, като се подкрепят предприемаческите и стартъп екосистеми, академичните общности, талантите и бизнес сектора на държавите участници.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни