София Тех Парк се включва в Европейската нощ на учените 2022

18 август 2022

За шести път София Тех Парк се включва в Европейска нощ на учените и вратите му ще бъдат отворени за любителите на науката и знанието вечерта на 30 септември 2022 г.

Събитието цели да затвърди пред обществото ключовата роля на науката, нейната свързаност с ежедневието на човека и да насърчи интереса на децата и младежите към научноизследователската дейност. Мисията на тазгодишното издание е да покаже, че комбинацията Наука + Околна среда + Изкуство води до устойчиво развитие на човечеството.

Фокус на събитията от Нощта тази година е темата за стъклото, най-универсалният материал в човешката история със съществена роля в обществото за технологичен, научен и икономически напредък, и изменението на климата и свързаните спешни и важни избори, който човечеството трябва да направи.

Чрез различни лекции, демонстрации и щандове ще пренесем посетителите в научноизследователския свят, ще покажем на децата колко е забавно да си учен и ще демонстрираме научни постижения в различни области.

Повече информация за Европейска нощ на учените можете да откриете на официалния сайт на събитието:

https://fresher-researchersnight.bg/

както и в социалните мрежи:

https://www.facebook.com/ResearchersBG

https://www.instagram.com/researchersnightsofia/

https://www.tiktok.com/@searchbg?is_from_webapp=1&sender_device=pc

Видеа от предишните издания на Нощта можете да видите – you tube – https://www.youtube.com/channel/UCuw48uHEBebU3518JDxz4fA

Очакваме Ви!

Инициативата се реализира в рамките на проект SEARCH: Science + Environment + Art = Resilience, финансирано от Европейския съюз.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни