София Тех Парк ще бъде домакин на информационна среща на Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic

02 юли 2024

София Тех Парк ще бъде домакин на информационна среща за обсъждане на възможности за кандидатстване по пет програми на Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic – DIANA. Събитието, което се организира от Министерството на иновациите и растежа, ще се проведе на 9 юли от 10.00 часа в зала “The Venue”, сграда “Инкубатор” на научно-технологичния парк. 

По време на срещата разяснение за програмите и процеса за кандидатстване по тях ще даде Ема Райън, един от мениджърите на DIANA. Тя ще отговори и на въпросите на всички участници в събитието. 

Предварителна регистрация за информационната среща: https://forms.gle/2ufkwm2Vn6PkdqhV7 

DIANA има за цел да предоставя на компании ресурси и насоки за разработване на технологии за решаване на критични предизвикателства в областта на отбраната и сигурността.

Сдружението за научноизследователска и развойна дейност (СНИРД) към София Тех Парк с неговите 11 високотехнологични лаборатории, Висшето военноморско училище “Никола Вапцаров”, Институтът по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“, Институтът “Големи данни в полза на интелигентно общество” GATE към СУ “Св. Климент Охридски” са българските организации, част от списъка с тестови центрове на DIANA. В момента одобрените центрове са близо 200 в образователни, научни и технологични институции от 28 държави членки на НАТО. 

Повече информация за Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic и регистрация в платформата:  https://www.diana.nato.int

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни