София Тех Парк ще бъде партньор на “Академия за иновации 2023”

21 март 2023

София Тех Парк ще бъде партньор и домакин на десетото юбилейно издание на “Академия за иновации 2023” – най-голямото публично-частно образователно партньорство в България между организации от частния, академичния, публичния и НПО сектори, което се организира от агенцията за иновации Innovation Starter . Партньори на събитието са и Представителството на Европейската комисия в България,Европейска инвестиционна банка, Българска фондова борса и други институции и организатори, сред които и 14 български университета.

Хакатонът “Академия за иновации” е насочен към студенти и техните първи предприемачески идеи. След предварителна оценка от менторите най-добрите проекти на младите предприемачи ще бъдат допуснати до финала на конкурса, който ще се проведе на 2 и 3 юни в иновационен форум “Джон Атанасов” на София Тех Парк. Участниците ще презентират своите идеите пред жури, състоящо се от 10 експертa от академичните среди и 10 водещи представители на бизнеса у нас. Сред тях са изявени български учени, преподаватели, предприемачи и изпълнителни директори на компании. Част от журито тази година е изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов.

В надпреварата могат да участват всички български студенти, с непрекъснати права за обучение, от наши и чужди университети. Регистрация: http://innovationacademy.bg/bg/

Всички отбори финалисти ще получат не само полезен опит и подкрепа, но и възможност да създадат контакти с утвърдени експерти и успешни бизнес лидери. Голямата награда за отбора победител включва финансиране на представената от тях идея, осигурено от Европейска инвестиционна банка. Българска фондова борса предоставя финансова награда за второ място.

Първите три отбора ще посетят ключови институции в Брюксел със съдействието на Представителството на Европейската комисия в България.

София Тех Парк ще предостави също финансова награда за победители в конкурса, както и безплатни работни места в coworking space, посещение и менторство в лаборатории на София Тех Парк, безплатно използване на прототипната работилница Sofia Creation Station.

В първите девет издания на Академия за иновации се включиха над 4680 участници, организирани в 737 екипа. Сред тях са leARn, Vodoraslo, Vendy+, CheatBurger, HealthIt, EduBots, Your Sofia, CityIT, Adventure Squad, ParkNShare, StudyHub, Space Division, HubGround, OSimplants, WomanIcer, „Цвете в епруветка“ и други.

Повече за събитието можете да научите на: www.innovationacademy.bg

За допълнитена информация: office@innovationstarter.bg

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни