София Тех Парк ще е домакин на първото по рода си в България АТЕЛИЕ ПО БИОТЕХНОЛОГИИ (BIOTECH ATELIER)

11 юли 2018

София Тех Парк ще е домакин на първото по рода си в България АТЕЛИЕ ПО БИОТЕХНОЛОГИИ (BIOTECH ATELIER). Събитиещо ще се състои на 25 септември 2018 г. в иновационния форум „Джон Атанасов“. Целта на инициативата е да събере на едно място водещи български и международни експерти в областта на value-based healthcare, интелектуалната собственост, данни от медицинската практика (real-world data/RWD и real-world evidence/RWE), оценка на здравните технологии (HTA), предприемачество в областта на биотехнологиите и много други, съобщиха от организаторите. Сред основните идеи на събитието е даването на силен тласък на българската биотехнологична екосистема, която притежава необходимия потенциал да расте и да се развива в нужната посока.

В допълнение, събитието цели да подкрепи иновациите, креативността, предприемаческия дух и уменията на младите български специалисти, заети в сферата на биотехнологиите, като са предвидени и сесии, свързани с възможностите за финансиране на проекти и идеи в тази насока. Също така, важно е да се докаже, че ярките идеи и умове имат място в биотехнологичната екосистема и биха могли да се реализират на практика не само под формата на успешен бизнес, но и в полза на цялото обществото. Програмата е разделена на четири големи сутрешни ателиета, фокусирани върху: иновативните лекарствени продукти и стратегиите за достъп до пазара; value-based healthcare; бъдещето на биотехнологиите и интелектуалната собственост и шест по-малки следобедни панела, които ще се опитат да дадат отговор на въпроса: Възможно ли е биотехнологиите да генерират 10% от БВП на България? Организатори на събитието са Прескрипция, Българската асоциация за персонализирана медицина (БАПЕМЕД) и Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), като до момента Ателието е получило подкрепата на British Council, Българската асоциация по клинични проучвания (БАКП) и Медицинския университет – Пловдив.

Броят на лекторите се увеличава постоянно, като сред тях са: Боги Елиасен (асоцииран член на Копенхагенския институт по футуристични науки, Дания)‚ д-р Пиер Мьолиен (изпълнителен директор на Инициативата за иновативни лекарства – IMI), д-р Едуард Ейбрахамс (президент на Коалиция за персонализиранамедицина, САЩ), проф. д-р Аннемике Дж. М. Рообек (ръководител „Стратегическо развитие“, Nyenrode Business Universiteit, Холандия), д-р Стоян Радков (директор и основател на Priority IP Ltd., Великобритания), д-р Даниел Гранфелдт (старши мениджър „Здравно-икономически изследвания“, Nordic Health Economics AB, Швеция), проф. Майкъл Росбах (VP Global Pharma Partnering of Vela diagnostics – Singapore/ Germany/ USA), съобщиха от организаторите.

Срокът за регистрация за участие в събитието е 24 юли. За ученици и студенти, организаторите предлагат билети със 75% намаление от стандартните пропуски, с цел да помогнат за приобщаването на повече млади хора към екосистемата на биотехнологиите.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни