София Тех Парк ще се включи в Western Balkans DIGITAL SUMMIT PRISTINA 2022

02 септември 2022

Представители на София Тех Парк ще се включат в петото издание на Western Balkans DIGITAL SUMMIT PRISTINA 2022, който ще се проведе на 21 и 22 септември в Косово.

Заедно с представители на други технологични паркове в панела “TechParks as Showcasehrough Digital Transformation” от програмата на форума, те ще се фокусират върху успешните фактори, както и предизвикателствата в процеса на развитие и управление на различните организации, чиято дейност е насочена към развитие на иновации и технологии. Представителите на София Тех Парк ще разкажат за възможностите, които Паркът предоставя на бизнес и научната общност в България и региона, ще споделят успешни и вдъхновяващи примери за успешни компании и партньорства, ще обменят опит в областта на научния и технологичен трансфер, ще дискутират факторите за успех, ще говорят за ползите за бизнеса, стартиращите компании и академичната общност от научно-технологичните паркове.

В рамките на форума представителите на научно-технологични паркове от региона ще обсъдят как използването на капацитет от иновации ще подпомогне дигиталното развитие и екологията на Западните Балкани, и как Балканите ще се превърнат в иновативен регион с екосистема, основана на силно регионално сътрудничество.

В Western Balkans DIGITAL SUMMIT PRISTINA 2022 ще се включи и екип на лабораторията по “Изкуствен интелект и CAD системи” към София Тех Парк, който ще представи услугите, които експертите от научното звено предоставят за бизнеса.

В специална B2B Matchmaking част, събитието ще събере ИКТ компании от цял свят и ще предостави възможност за проучване на потенциални нови пазари, за бизнес партньорство, сътрудничество за съвместно разработване на продукти и услуги, трансфер на технологии и знания, и други.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни