София Тех Парк ще участва в Експортен хъб в подкрепа на интернационализацията на бизнеса

22 ноември 2019

София Тех Парк ще участва в създаването на Експортен хъб, който ще работи активно за подпомагане на интернационализацията на бизнесаи повишаване на българската експортна дейност. Инициативата за учредяване на организацията е на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, съвместно с Българската стартъп асоциация (BESCO), СофтУни, М3 Комюникейшън Груп, Българската агенция за експортно застраховане, Асоциацията на бизнес клъстерите, Ендевър България, Българска стопанска камара и Висшето училище по застраховане и финанси.

Експортен хъб – България (Export Hub Bulgaria) ще работи в помощ на българските компании, които искат да разширят дейността си извън границите на страната. Той ще създаде платформа, която ще улесни предприятията при навлизането им на чужди пазари и ще им осигури достъп до необходимата информация за спецификите и особеностите на дадения пазар.

Инициативата ще предостави възможност на фирмите да развият и усъвършенстват своите умения и познания, както и да участват в мрежа за обмяна на пазарна информация, опит и знания чрез онлайн и офлайн събития.

В рамките на Експортния хъб, чийто домакин е София Тех Парк, ще бъде предоставена възможност на всяка страна с посолство в Република България да направи презентация на бизнес климата и възможностите за навлизане на чуждестранни фирми в съответната страна, както и да информира за всички особености, специфика, регулаторни режими и др. на своя пазар и да даде практически съвети, които биха били полезни за развитието на двустранната търговия.

Официалното подписване на Споразумението за създаване на Експортен хъб – България ще се състои от 11.00 ч. на 02.12.2019 г. в сградата на Иновационния форум „Джон Атанасов“в София Тех Парк.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни