София Тех Парк си партнира с Фондация “Корен” в проект за споделено компостиране и отглеждане на ядливи растения в градска среда

29 юли 2020

Инициативата се финансира по Програма „Европа“ 2020 на Столичната община
София Тех Парк и фондация “Корен” си партнират в проект „Първи стъпки за създаване на система за споделено компостиране и отглеждане на ядливи растения в градска среда“. Инициативата се финансира по Програма „Европа 2020” на Столичната община. Основната идея на проекта е да направи широко достъпна темата за компостирането и градското градинарство чрез проучване на добрите практики и примери, свързани с оползотворяването на органични отпадъци.

На територията на Научно технологичния парк ще бъдат изградени дървени компостери с вертикални градини за ядливи растения и достъпност, така че гражданите, които живеят в района да имат възможност да изхвърлят органични отпадъци в отредените за това места. София Тех Парк ще се включи в проекта и с активна кампания за популяризирането на концепцията за компостиране. За подпомагане на ангажираността на гражданите към темата за компостирането ще бъдат реализирани различни активности, които имат отношение към технологиите за градското земеделие, устойчивото развитие и компостирането като процес, като по този начин ще се повиши информираността по проблемите и възможностите на тези дейности.

Работата по проекта стартира и дейностите по него ще бъдат реализирани до края на месец октомври 2020 г.

Повече подробности може да видите тук

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни