София Тех Парк участва на Vivatech Paris 2024

25 май 2024

Ежегодната конференция Vivatech – едно от най-големите събития в света на технологиите и иновациите е проведе в Париж през 21 и 25 май тази година. Форумът събра водещи технологични компании, стартиращи предприятия и инвеститори от цял свят.

България беше представена от делегация, включваща иновативни стартъпи под проекта BreakingGrounds  и под егидата на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) в партньорство с дигитална медийна платформа “Рекурсив”. София Тех Парк и инкубационната програма SEEIP бяха представени от Мариян Маринов, мениджър “Инкубация и дигитално съдържание” на научно-технологичния парк.

Българските стартъпи имаха възможността да демонстрират своите проекти и идеи, да се запознаят с най-новите тенденции и иновации в различни сектори и да се свържат с потенциални инвеститори. Събитията за нетуъркинг, организирани по време на Vivatech, предоставиха отлична възможност за създаване на контакти и обсъждане на бъдещи сътрудничества. По време на конференцията бяха представени редица иновации в областта на автомобилостроенето, здравните технологии, изкуствения интелект, роботиката и автоматизацията и т.н.

Сред представените държави бяха: Франция, САЩ, Корея, страни от Африканския континент, Германия, Великобритания, Канада, Швейцария, Турция, Украйна, Обединени Арабски Емирства, Индия, Китай и други.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни