София Тех Парк за четвърта поредна година е партньор и участник в АЛО, КОСМОС | Говори България 4.0

29 май 2024

София Тех Парк за четвърта поредна година ще бъде домакин и участник в научния младежки фестивал АЛО, КОСМОС | Говори България 4.0. Събитието ще се проведе на 25 юни в иновационен форум “Джон Атанасов” на научно-технологичния парк.

АЛО, КОСМОС | Говори България 4.0 се организира от Атлантическия клуб в България и STEAM and Space Cluster Bulgaria в партньорство с Посолството на САЩ у нас и София Тех Парк. Събитието е под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Основната цел на фестивала е да разпали въображението на децата и младежите, вдъхновявайки ги да отправят поглед към Космоса, Луната, Марс и отвъд, както и да насърчи обучението в областта на STEAM науките.

Екипът на София Тех Парк ще се включи със собствен щанд по време на събитието, на който през целия ден ще може да научите за прототипната работилница на Парка Sofia Creation Station, както и да се запознаете с изследователи от лабораториите по “Виртуална и разширена реалност” и “Разработване и охарактеризиране на фармацевтични форми и “In Silico” дизайн”. Те ще разкажат за проектите, по които работят научните звена и ще представят интересни опити и експерименти на тема “Храна за космонавти”.

Очаквайте и специална демонстрация на открито на тема “Ракетна наука” на интерактивния център за наука и технологии TechnoMagicLand на София Тех Парк.

Програмата на АЛО, КОСМОС | Говори България 4.0 включва множество различни активности, като лекции, работилници за деца, изложение, демонстрации, лекции, презентации и други. Участниците ще могат да научат повече за полетите в Космоса лично от Майкъл Лопес-Алегрия, американски тест пилот и астронавт на NASA. Част от дългогодишния професионален опит на Лопес са 10 космически разходки в открития космос с обща продължителност 67 часа и 40 минути. Той ще се качи на сцената във форум “Джон Атанасов” в 16.30 часа и ще разкаже невероятни истории за космическите си приключения.

Астронавтът ще отговори на предварително селектирани чрез конкурс 10 въпроса от ученици. Повече информация: http://www.hello-space.eu/contests.html

За поредна година част от програмата ще бъдат и впечатляващи демонстрации на Силите за специални операции на Българската армия.

Повече за програмата – https://www.hello-space.eu/program.html

 

Безплатна регистрация за фестивала: www.hello-space.eu

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни