София Тех Парк за поредна година е партньор на Националния иновационен форум

30 ноември 2022

На 7 декември на живо обявяват победителите в Конкурса „Иновативно предприятие на годината“

София Тех Парк за поредна година е партньор на 18-тото издание на Националния иновационен форум, който ще се проведе на 7 декември в столичния хотел София Хотел Балкан. На събитието ще бъдат обявени финалистите и победителите в Конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022“. Регистрацията за форума е онлайн и е задължителна.

Тази година темата на форума е „Иновации в подкрепа на дигитален и зелен преход“, която е част и от одишния доклад Иновации.бг, който ще бъде представен на събитието.

На форума под егидата на Президента на Република България Румен Радев, ще участват експерти и предприемачи. В събитието ще се включи изпълнителния директор на София Тех Парк Тодор Младенов, заедно със Златина Маринова, ръководител „Изследователски проекти“ на „Онтотекст“, д-р Пламен Иванов, управляващ партньор на „Гамифино“, Александра Велкова, изпълнителен директор на „Атлас Агро Сайънс“ и Никола Янков, управляващ партньор на „Експат Капитал“.

Модератор на събитието ще бъде Теодора Лапшова, автор и сценарист на предаването „Иновативно“, Българска национална телевизия.

Форумът се организира от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, Еnterprise Europe Network – България, АРК Консултинг, Единен иновационен център на БАН, с подкрепата на Изпълнителна Агенция за Европейския съвет по иновации и за МСП на Европейската комисия.

Конкурсът „Иновативно предприятие на годината 2022“ се организира от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на София Тех Парк,Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, със съдействието на БАУХ – Българска асоциация за управление на хора, БАИТ – Българска асоциация по информационни технологии, BESCO – Българската стартъп асоциация и PARA – Професионалната асоциация по роботика и автоматизация. Конкурсът се провежда традиционно под егидата на Президента на Република България. Инициативата е призната от Европейската комисия за добра национална практика в подкрепа на иновационното развитие.

Тодор Младенов ще връчи награда на победител в конкурса в една от осемте категории.

Медийни партньори на Конкурса: предаването „Иновативно“ на БНТ, Българско национално радио – Радио София, Dаrik.bg, Digitalk,Kaldata.bg, списание “Икономика”, списание „Българска наука“, IndustryInfo.bg, 3e-news.net, ProfiLand.net, Economy.bg, ESGnews.bg, Internet media group и Digital4Bulgaria.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни