Софийският фестивал на науката за втора поредна година в София Тех Парк

10 май 2018

Софийският фестивал на науката за втора поредна година в София Тех Парк.
За втора поредна година София Тех Парк е домакин на Софийския фестивал на науката, който се организира от Британския съвет- България с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Столичната община и други партньори.

Събитието беше открито на церемония, на която присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-кметът на столицата Тодор Чобанов, изпълнителният директор на „София Тех Парк“ АД Тодор Младенов, директорът на Британския съвет – България Любов Костова, представители на Европейската комисия в България, посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс, ученици, доброволци, участници във фестивала и гости.

„Изключително сме радостни, че първият научно-технологичен парк за поредна година е домакин на това изключително интересно и полезно събитие“, заяви в приветствието си към участници и посетители изпълнителният директор на „София Тех Парк“ АД Тодор Младенов. Той благодари на всички партньори на събитието за ползотворната съвместна работа и пожела успех на участниците. Младенов подчерта, че София Тех Парк вече се превръща в място и дом, където се срещат науката, образованието, предприемачеството и иновативното мислене, технологиите. „В следващите няколко дни и децата, които са любопитни и с интерес към знанието и науката, ще са част от научно-технологичния парк. Те ще могат да се срещнат с учените, които развиват свои идеи и проекти във високотехнологичния Лабораторен комплекс на парка. Екипът ни подкрепя и споделя благородната мисия на това събитие – да популяризира науката сред най-малките и да подпомогне за разширяване на техния кръгозор и мислене“, заяви изпълнителният директор. Учените ще представят интересни научни факти от областите, в които работят, ще демонстрират експерименти, ще представят различни гледни точки. „Ще имате възможност да ги питате и те да ви предоставят своето експертно мнение по интересни за вас теми“, коментира Младенов и пожела на всички посетителите забавни преживявания на фестивала. Изпълнителният директор обяви и че съвсем скоро в София Тех Парк ще отвори врати интерактивна музейна експозиция, която ще е насочена към най-малките, а и по-големите любители на науката и технологиите.

Програмата на фестивала предлага близо 100 събития, които са насочени към аудитория от всяка възраст. В тях ще се включат над 80 учени от 17 държави. Освен събития, фестивалът предлага и над 50 щанда с експерименти и демонстрации, където можете да видите и изпробвате науката в действие. Зоните „Откривател“ и „Зона 42“ ще работят през цялото време на фестивала и за тях не е необходим пропуск или билет.

София Тех Парк има свой щанд в зона „Откривател“. Посетителите ще могат да се запознаят с учените от Лабораторния комплекс на парка, ще научат повече за тяхната работа.

Фестивалът ще продължи до 13 май 2018 г.

Пълната програма с теми и лектори, както и условия за посещение на събитията можете да намерите на – https://www.britishcouncil.bg/sofia-science-festival

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни