Стартиращата компания от общността на София Тех Парк Addit.tech получи финансиране от 1,1 млн.лв.

08 ноември 2021

Българският финтех стартъп Addit.tech получи 1,1 млн. лв. финансиране, което ще инвестира в разширяването на бизнеса на компанията извън България и в развитието на нови услуги. Компанията е първата и единствена финтех платформа в България, изградена около бизнес модела Device-as-a-Service (DaaS). Привлеченото финансиране е от българския фонд за рисков капитал Sofia Angel Ventures и е една от първите знакови сделки за SAV, най-новият инвестиционен фонд в българската стартъп екосистема. Sofia Angel Ventures е фонд за рисков капитал с размер 13 млн. евро за бизнес-ангели и частни ко-инвеститори, подкрепен от Европейски Инвестиционен Фонд.

Иновативната уеб платформа на ADDIT.TECH е вдъхновена от идеята за кръгова икономика и устойчиво развитие. Основателите и мениджмънт екипа на компанията вярват, че потребителите и бизнеса все още използват електроника по начин, който води до неефективно разпределение на ресурси и средства, свръхконсумация, както и до вреди за околната среда. Тенденциите в съвременния начин на живот променят посоката на предпочитанията и навиците на хората – от закупуване и притежаване на материални продукти, към обогатяващи живота преживявания. С въвеждането на силно конкурентни и гъвкави услуги за наем и изцяло дигитално клиентско изживяване, компанията има за цел да промени фундаментално достъпа, използването и оценяването на електрониката от страната на бизнеса и потребителите.

След успешното представяне на абонаментния модел на електронни устройства на българския пазар, сега ADDIT.TECH се стреми към разширяване на бизнеса и в съседните страни. Инвестицията е допълнително мотивирана и от плановете на компанията за стартиране на две нови бизнес линии: създаване на пазар за използвана и обновена електроника, както и предлагането на иновативни финансови решения, насочени специално към търговията на дребно. Компанията очаква да започне предлагането на новите услуги в началото на второто тримесечие на 2022 г.

С осигурено финансиране и значителен ръст на нови и завръщащи се клиенти през 2021 г., основателите вярват, че ADDIT.TECH вече успешно е потвърдил интереса към модерни решения за наем на пазара на електроника в България. Компанията има твърдото намерение да се превърне в най-иновативната, гъвкава и устойчива DaaS платформа в региона.

Addit.tech е част от Инкубатора на София Тех Парк от пролетта на 2020 година. Те обогатиха активностите в общността с различни инициативи, сред които беше и game day за всички компании от екосистемата. В Инкубатора на научно-технологичния парк те доразвиха успешно част от своите иновативни проекти и инициативи за опазване на околната среда и разделното събиране на остаряла електроника.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни