Територията за любопитковци организира научно събитие посветено на Айнщайн

05 март 2020

Алберт Айнщайн вероятно е един от най-екстравагантните учени и заслужил носител на високи отличия в своето време. Той не само е оставил само ценни знания, но и много колорит.

Световна е популярността на снимката на рошавия учен, нескончаемите истории за човека, който ходел без чорапи и непрекъснато доказвал колко относително е всъщност времето. Историите може и да са истина, а може и да не са. Теорията за относителността е откритие на своето време, която дава обяснение на времето – един от нерешените въпроси на физиката. Все още нямаме научно обяснение за това как е възможно да си спомняме миналото, а да не можем да си спомним бъдещето.

Относителността на времето и пространството, са обяснени от Айнщайн по много атрактивен и впечатляващ начин. Колко просто е да обясниш относителността на времето, като съпоставиш бавно минаващите минути, все едно години, когато чакаш и отлитащите като миг минути, когато правиш нещо хубаво, увлекателно и интересно!

Гениалността на Айнщайн не е в това, че говори сложно, трудно и неразбираемо, а в това, че говори достъпно и увлекателно. Именно днес този начин на комуникиране на науката се е превърнал в световен стандарт, към който се стремят учените, изследователите, ТехноМаговете и доброволците в TechnoMagicLand.

Центърът е направен така, че да може всеки любопитко, да приложи присъщия си стремеж към откривателство и да разбере повече за света около себеси. Ние нямаме амбицията да правим всяко дете учен или изследовател! Единственото към което се стремим е да запалим интереса към науката и технологиите, като разкрием техните безкрайни възможности.

Нашият най-ценен инструмент е Експозицията с над 46 експеримента от областта на физиката, компютърните науки и тези технологии, с които следващите поколения ще създават и творят. Всичко в Територията за любопитковци се пипа, само така може да се усети силата на знанието.

Да участвате в събитието на 14:03 от 14:03 е много важно. Само така можете да почувствате атмосферата на TechnoMagicLand. Не забравяйте да направите резервация от тази форма, след това организаторите ще се свържат с Вас, за да потвърдите своето участие.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни