Възможности за партньорство в областта на иновациите бяха обсъдени с посланика на Монголия в България н. пр. Лхагвасурен Саянаа

07 януари 2022

Възможностите за партньорство между българската иновативна екосистема и бизнес общността в Улан Батор бяха обсъдени по време на визита на посланика на Монголия н.пр. Лхагвасурен Саянаа в София Тех Парк. Екипът на София Тех Парк в лицето на председателя на УС на София Тех Парк Васил Караиванов и експертът „Бизнес развитие“ Паола Петкова представиха дейностите и инициативите, които изпълнява научно-технологичният парк, както и основните компоненти на парка – Бизнес Инкубатор, където творят и развиват иновации стартиращите компании от екосистемата, Лабораторен комплекс със своите 11 високотехнологични лаборатории и експертни екипи, подпомагащи валидирането и прототипирането на иновациите и технологиите на стартъпите.

Васил Караиванов представи последните постижения на суперкомпютър Discoverer, част от мрежата на Euro HPC, както и бъдещите зони за развитие в Научно-технологичния парк. Посланик Лхагвасурен Саянаа посети споделеното работно пространство Groworking, където усети атмосферата на работния предприемачески дух и интерактивния музей “ТехноМеджикЛенд”, където бяха показани едни от най-интересните инсталации, които забавляват всички поколения и активират любопитството в редица теми от науката.

Посланик Лхагвасурен Саянаа изрази интерес Посолството на Монголия да организира културен фестивал с монголски филми, който да бъде представен на сцената на Форум „Джон Атанасов“.

На срещата бяха дискутирани и потенциални възможности за двустранно бизнес сътрудничество между България и Монголия, както и партньорство в бъдещи съвместни инициативи.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни