Водещи експерти обсъдиха развитието на космическите технологии по време на третото издание на Tech Park Talks

18 юни 2024

Водещи експерти обсъдиха развитието на космическите технологии по време на третото издание на формата за наука, бизнес и технологии, продуциран от София Тех Парк и Ivan Radev Studio – Tech Park Talks. Събитието се проведе в нашия иновационен форум „Джон Атанасов“ и събра стотици представители на бизнеса, изследователи, ученици, студенти и любители на науката и технологиите.

Участници в дискусията бяха проф. д-р Милена Георгиева от Института по молекулярна биология на БАН, д-р Виктор Данчев от EnduroSat, доц. д-р Камен Козарев от Института по астрономия на БАН и Делян Аспарухов от Varda Space Industries. Водещ на събитието беше популярният актьор и телевизионен водещ Александър Кадиев.
Пред присъстващите експертите обсъдиха как откритията в Космоса могат да решат проблеми в различни сфери и индустрии на Земята, както и какви проекти и пробиви предстоят да се случат в космическия сектор и астрономията.

Каква е ролята на българската наука и бизнес в космическата индустрия, как се правят научни експерименти в Космоса и как се произвеждат фармацевтични продукти при липса на гравитация бяха сред вълнуващите теми, коментирани по време на Tech Park Talks. Специалистите отговориха и на въпроси свързани с влиянието на слънчевите изригвания и как пребиваването в Космоса се отразява върху човешкия живот.

Очаквайте скоро филма от третия епизод на Tech Park Talks, за да чуете всички интересни подробности, споделени от нашите топ експерти по темата „Космосът: път за развитие на човечеството“.

Гледайте и предишните два епизода в нашата YouTube страница тук: https://www.youtube.com/playlist?list=PLDjQbwHd633qs1-9gTFytAo3QcepqRoyg
Tech Park Talks има за цел да създаде платформа за диалог между професионалисти от различни индустрии, насърчавайки споделянето на знания и опит. Инициативата е в рамките на участието на научно-технологичния парк в Enterprise Europe Network (EEN) по проект InnoForward №101052626, съфинансиран от Европейската комисия.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни