Юбилейно десето издание на Софийски фестивал на науката

21 септември 2020

Британски съвет България организира за десети пореден път Софийски фестивал на науката, който тази година ще се състои на 26 и 27 септември (събота и неделя). София Тех Парк е домакин и партньор на инициативата за пети пореден път. Събитието е под патронажа на Министерство на образованието и науката и е част от Календара на културните събития на Столична община.

Фестивалът продължава да изпълнява своята цел – да популяризира науката и нейните достижения, както и учени, изследователи и новатори от различни научни сфери. Събитията от програмата са насочени към широка аудитория и са от областите на математиката и други природни науки (физика, химия, биология), медицина, науки за Земята, инженерни науки, техника и технологии, като съдържанието се представя по популярен и достъпен за публиката стил.

Тази година от специалната програма ще можете да научите повече за гените и как да остаряваме по-бавно, за митовете и истините в храненето, за новостите в областта на изкуствения интелект и нанотехнологиите и много други теми. Под мотото „Отдалечени, но по-близо“ и тази година, въпреки всички ограничения, но в напълно безопасна среда в София Тех Парк и онлайн ще се съберат отново плеяда от български и международни учени, които ще ви представят чудесата на света, в който живеем.

Елате със своите семейства и приятели в София Тех Парк на 26 и 27 септември (събота и неделя), за да научите за:

  • бъдещето на медицината, генната редакция, стареенето, биологичните рискове и как да се подготвим за тях;
  • големите катаклизми в Космоса, за вулканите и замръзналите луни и можем ли да се превърнем в бипланетарни същества;
  • как да опазим нашата планета като потребяваме по-малко и рециклираме;
  • значимите научни годишнини: 100 години от рождението на Розалинд Франклин, Рей Бредбъри и Айзък Азимов, 90 години от откриването на планетата Плутон, 30 години от изстрелването на телескопа Хъбъл
  • Лазерните нанотехнологии – от научна фантастика към научна действителност

Повече за програмата и участниците – https://www.britishcouncil.bg/sofia-science-festival/programme

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни