ЗАПОЧНА СТРОИТЕЛСТВОТО НА МЕТРОСТАНЦИЯ ДО СОФИЯ ТЕХ ПАРК

27 ноември 2023

Започна строителството на метростанция №5 от второто разширение на Линия 3 на софийското метро с маршрут кв. “Гео Милев”, жк “Слатина”, София Тех Парк (зала “Арена София”), бул. “Цариградско шосе” и Окръжна болница. Символична първа копка направиха кметът на София Васил Терзиев и министърът на транспорта Георги Гвоздейков.

На събитието присъстваха и областният управител на София Вяра Тодева, ръководителят на представителството на Европейската комисия в България Бойко Благоев, кметът на район „Слатина“ Георги Илиев, директорът на „Метрополитен“ ЕАД Стоян Братоев, общински съветници, медии и други.

Този участък на линията на метрото ще е дълъг 6 км и на него ще бъдат разположени 6 станции. Метростанция №5 ще се намира по продължението на бул. „Асен Йорданов” към югоизточния тротоар, в посока София Тех Парк. Тя ще е с един централен вестибюл и два входа към него: западен вход – непосредствено пред зала „Арена София” и източен – пред входа на София Тех Парк. Входът на станцията към научно-технологичния парк ще излиза чрез ескалатор директно на пешеходната зона.

Повече информация и карта за временната организация за движение по улиците в района на София Тех Парк тук: https://sofiatech.bg/news/promyana-v-organizacziyata-na-dvizhenieto-i-dostapa-s-avtomobili-na-teritoriyata-na-sofiya-teh-park/

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни