Заповядайте на втория флора фестивал “София Тех Парк на цветята и изкуствата”

12 май 2023

Заповядайте на втория флора фестивал “София Тех Парк на цветята”, едно пъстро събитие, което ще ви потопи в света на флората и изкуството.

На 13 май от 12.30 часа ще се състои официалното откриване на втория флора фестивал “София Тех Парк на цветята и изкуствата”. Събитието се организира от първия научно-технологичен парк в България София Тех Парк с подкрепата на Столична община и район “Младост”. Партньори на събитието са Асоциацията на флористите в България, Базар на изкуствата и творческите занаяти и българската продуцентска къща Кадърѣ Медия. Откриването ще се проведе в зелените площи пред сграда “Лабораторен комплекс” на Парка.

В двата дни на фестивала – 13 и 14 май, ще се включат десетки производители на цветя и флористи, търговци, любители и новатори в областта на флората. Посетителите ще могат да се насладят на цветни инсталации, разнообразни уникални растителни видове, продукти от маслодайни и немаслодайни растения, градински пособия и други. Ще могат да се запознаят с иновативни методи и технологии за отглеждане на растения в домашни условия, както и с приложението на технологиите в земеделието.

Специално място тази година на флора фестивал „София Тех Парк на цветята” е отделено на изкуството. За деца и възрастни са организирани тематични работилници, в които сами ще създадат ръчно направени сувенири или свое произведение на изобразителното изкуство. Ще бъде организирана и художествена галерия на открито.

Науката също е част от програмата на флора фестивал „София Тех Парк на цветята и изкуствата“. Малки и големи ще разберат повече за биоинформатиката от младите учени от българския отбор по синтетична биология iGEM Bulgaria. Интерактивният център за наука и технологии на София Тех Парк ТехноМеджикЛенд е подготвил за всички посетители интересна програма с любопитни демонстрации и експерименти в областта на химията. В програмата са предвидени и занимания и демонстрации по роботика.

В програмата на „София Тех Парк на цветята и изкуствата“ на 13 и 14 май очаквайте още:

Събота /13 май/

11.00 часа, Открит урок по тенис за деца, Sofia Tech SPORT

11.00 до 14.00 часа, Уъркшоп за деца и възрастни на Тана Мирра, професионален графичен художник от град Одеса, Република Украйна, с български произход. Тя е завършила “Одеска международна художествена академия”. Има редица самостоятелни изложби.

11.00 до 14.00 часа, Ателие за рисуване на открито на Tаня Колева – Таня Колева ще сподели с всички посетители изкуството на илюстрацията – дигитални, принтирани на платна картини по илюстрации от нейната детска книга “ Тракийски епос – Царица Йотомира“.

11.00 до 14.00 часа, Уъркшоп: Изработване на фигурки от филц на Галина Грекова и Галина Титова

12.00 часа, Открит урок по тенис за възрастни, Sofia Tech SPORT

12.30 часа, Официално откриване

12.35 часа, Музикална и културна програма от Столична община, район “Младост”

  • Народно читалище “Васил Левски” – Детски танцов състав – “Шопска сюита” и Танцов състав Горубляне – “Духът на Пирин”
  • Народно читалище “Бъднина” – ФГ “Шопкиня”
  • Народно читалище “Младост” – Клуб за модерни танци “Дива зоун”

14.00 часа, “Как се създава бонсай“, демонстрация на Трифон Трифонов, сграда LABS

15.00 часа, Открит урок по тенис за деца, Sofia Tech SPORT

16.00 часа, Открит урок по тенис за възрастни, Sofia Tech SPORT

16:30 часа, Хорова формация “Rolling Tones” – Класически хорови произведения, собствени аранжименти на съвременна музика, поп и мюзикъл изпълнения, както и аранжименти на български народни песни.

Неделя /14 май/

11.00 – 11.30 часа, Вокална група “Мики Маус”

11:30 – 12:30 часа, Музикална и културна програма от Столична община, район “Младост”

  • Народно читалище “Бъднина” – ЖНХ “София“
  • Народно читалище “Младост” – Клуб за модерни танци “Дива зоун”
  • Народно читалища „Джон Атанасов“ – Фолклорен клуб „Аджамиите“
  • Народно читалище “Бъднина” – ДТА „Вихрен“

11.00 до 14.00 часа, Уъркшоп за деца и възрастни на Тана Мирра

11.00 до 14.00 часа, Ателие за рисуване на открито на Таня Колева

11.00 до 14.00 часа, Уъркшоп: Изработване на фигурки от филц на Галина Грекова и Галина Титова

14.00 – 15.00 часа, “Как се създава бонсай“, демонстрация на Трифон Трифонов, сграда LABS

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни