Заповядайте на второто издание на Форум “Микроелектроника и мехатроника”

30 септември 2022

Заповядайте на второто издание на Форум “Микроелектроника и мехатроника”, организиран от Техническия университет – София, Клъстера по мехатроника и автоматизация и Клъстера по микроелектроника и индустриални електронни системи, на който София Тех Парк е партньор.

Форумът ще се проведе в новооткрития Национален център по мехатроника и чисти технологии към ТУ-София, под формата на еднодневно събитие с опция за присъствено и онлайн участие.

Събитието обединява водещи компании в областта на микроелектрониката и мехатрониката, университети в България и Европа с експертиза в тези области, експерти и специалисти от България и чужбина, както и policy makers, имащи отношение към развитието на индустрията, образованието, научните изследвания, иновациите и трансфера на технологии.

Гости на събитието ще бъдат професионалисти от споменатите области от България и чужбина, както и млади хора с перспектива за кариерно развитие в тези динамични сектори на икономиката.

Програмата на събитието включва 6 панела:

  • Panel 1 – The Clusters;
  • Panel 2 – Policies and Funding;
  • Panel 3 – Education & Research;
  • Panel 4 – Microelectronics Industry;
  • Panel 5 – Mechatronics Industry;
  • Panel 6 – NGOs and the High Technologies;

Темите на форума ще засегнат: Дигитализация, Европейския закон за чиповете (Chips Act), Човешки ресурси, Образование, Научноизследователска и развойна дейност, Нарушения във веригата за доставки.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни