Завърши националната кампания на София Тех Парк за представяне на инкубационната програмата South East European Innovators Program

22 април 2024

Завърши първата национална кампания на София Тех Парк за представяне на инкубационната програмата на South East European Innovators Program. През последните две седмици, от 8 до 20 април, се срещнахме със стотици млади и предприемчиви хора от 13 града в цяла България. Посетихме Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново, Свищов, Плевен, Габрово, Враца, Монтана и Видин. Съорганизатори на националната кампания бяха и нашите партньори от Junior Achievement Bulgaria.

Задача на кампанията беше да запознае стартиращите и предприемачески екосистеми, студенти, ученици и техните преподаватели по места с предимствата и възможностите, които предлага инкубационната програма и за мисията й да подкрепя хора с идеи за бизнес. Представихме пред участниците етапите на създаване на компания, пътищата за успешна комерсиализация на продукти, както и как да развият свой бизнес с помощта на SEEIP на София Тех Парк.
Основна цел на SEEIP е да даде тласък на иновациите като платформа за стимулиране на процесите по създаване на иновативни продукти и услуги, основани на научноизследователска и развойна дейност в България и в Югоизточна Европа.
Отличителна част на програмата е, че обучението е съобразено с индивидуалните потребности на екипите и участниците в нея. Те могат да се развиват със свое собствено темпо и да избират подходящите за тях модули. Програмата и менторите към нея ще подкрепят екипите през целия им предприемачески път – от създаване на продукт, през финансиране до излизане на международни пазари. Всички участници могат да се възползват и от индивидуални консултации с екип от експерти, които ще подпомогнат развитието на техния бизнес. Програмата е дигитализирана като учебното съдържание е достъпно на страницата на програмата www.seeip.eu
През целия период екипите ще имат достъп до специално разработено безплатно приложение, подходящо за Android и iOS.
Досега за участие в програмата кандидатстваха повече от 70 компании, като над 30 от тях вече се обучават.

Радваме се, че успяхме да разкажем за София Тех Парк, за проектите ни, за услугите, които Паркът предлага в подкрепа на предприемачеството, иновациите и науката.
На срещите из страната представихме и европейската мрежа Enterprise Europe Network и как тя подпомага малки и средни компании. София Тех Парк е част от ЕЕN и в рамките на инициативата предоставя безплатни интегрирани услуги за бизнеса като коопериране, иновации и улесняване на достъпа до европейски и световни пазари.

Благодарим за подкрепата за националната кампания за представяне на South East European Innovators Program на нашите регионални партньори: Община Бургас, Община Варна, Община Габрово, Община Враца, Община Видин, Областна администрация Велико Търново, Община Свищов, Enterprise Europe Network, Top Rent A Car, Cleantech Bulgaria, BETMA, ID Brew, Jolly’s Class, Габрово Тех Парк, Технически университет – Габрово, УХТ Пловдив, ИКАО Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“, nPloy, СУ “Козма Тричков”, hub21, Младежки дом – Монтана, Културен център “Жул Паскин” – Видин, Дунавския индустриален технологичен парк, ПГКНМА “Проф. Минко Балкански”, IT Стара Загора, DigiHub, Дунавски индустриален технологичен парк,Бургаския свободен университет, Русенска търговска-индустриална камара, Бизнес център за подпомагане на малки и средни компании, Startup Factory, InnoBridge, Sapiens.

Повече информация за South East European Innovators Program и кандидатстване: https://seeip.eu/

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни