15 компании влизат в пилотното издание на обучителната програма на Export Hub Bulgaria Expo1

29 декември 2020

На 11 януари 2021 г. Еxport Hub Bulgaria стартира пилотното издание на своята обучителна експортна програма EXPO1, която ще помогне на 15 родни компании да развият експортния си потенциал и да намерят нови пазари чрез сeсии с теоретична и практическа част.

Всяка компания ще има възможност да се възползва от лекциите на едни от най-изявените български мениджъри и представители на академичната общност у нас, като същевременно ментори с богат опит в експортната дейност ще я напътстват по пътя към нейната интернационализация.

Практическата част ще бъде под формата на уъркшоп и ще включва разглеждането на реални казуси, с които се сблъскват предприятията в своята дейност, както и техники, които да им помогнат за подобряването на работния процес. Освен обучителни сесии, представителите на бизнеса ще могат да вземат участие и в редица събития с международен характер с цел осъществяване на контакти и изграждане на партньорства.

Лекциите ще представят темите за продукт, опаковка и имидж – според съответния пазар, дигитален маркетинг, правни пазарни рамки, финанси, транспорт и логистика, финасиране на външнотърговски сделки, експортно застраховане, презентационни умения, международни и специфични за определените страни, PR и социални мрежи, култура и комуникация при работа с клиенти, развитие на човешкия ресурс и стратегия при криза.

Компаниите:

Кардинал Байтс ООД

Сектор: Хранително-вкусова промишленост

“Кардинал байтс”ООД е компания за производство и търговия на протеинови изделия с отличителен вкус и без добавена захар, които спомагат за поддържането на оптимална форма. Компанията стартира дейността си през м.май 2020 г. като пионер в нишата на протеиновите бонбони. Първият вкус – роза и махлеб се предлага с два вида протеин – с веган и млечен протеин.

Биостайл ООД

Сектор: Хранително-вкусова промишленост

Евгения и Димитър Стаменови основаватБиостайлООД през 2012 г., като малка работилница за здравословни сладкиши, водени от идеята да произвеждат чисти био сертифицирани храни достъпни за всеки. През 2017 г. печелят награда за най-добър нов продукт с пробиотичните хапки Goody bites на едно от най-големите изложения за био и здравословни продукти в Европа NOPE в Лондон. През същата година построяват и собствената си производствена база в с.Брестовица.

От 2020 г. фабриката в с.Брестовица е вече IFS сертифицирана, за да отговори на най-високите световни изисквания за качество, а Биостайл работи с клиенти от Белгия, Германия, Гърция, Англия, Австрия, Румъния и Австралия.

Ентегра ООД

Сектор:Информационни и комуникационни технологии

ФирмаЕнтеграООД е основана през Август 2008 г. с основна дейност разработка и внедряване на цялостни софтуерни решения, както и интеграция с външни системи. В началото екипът се състои от 4 служители, като през годините нараства до 10. Първоначално компанията разработва бизнес софтуер за производство и търговия насочени към всички отрасли, като в последствие се специализира в секторите Агробизнес, Транспорт и логистика, Производство и печат на опаковки. Това от своя страна позволява на екипа да придобие богати знания и експертиза в съответните бизнес сектори.

ТехноЛогика ЕАД

Сектор:Информационни и комуникационни технологии

ТехноЛогикаЕАДБългарска софтуерна фирма с клонове в Сърбия и Северна Македония. С повече от 30 години успешен бизнес за разработване на софтуерни продукти, предоставяне на ИТ услуги и обучение. Основни клиенти – големи фирми, банки, телекоми и държавни институции. Разработили сме собствен HR продукт, внедрен в над 500 организации в България.

ИНОКС ООД

Сектор:Машиностроене

Фирма “ИНОКС” ООД е създадена през 1992 година под наименованието СД Рашков-Димитров. Разполага с над 20-годишен опит в сферата на изработката и монтажа на индустриално оборудване. Фирмата предлага изработка и монтаж на неръждаеми съдове, транспортни системи, топлообменни апарати, съоръжения и апаратура за фармацията. Следвайки този път, компанията се захваща с все по-мащабни проекти и вече е регионален лидер. Предлага стипендиантска програма съвместно с Русенския университет “Ангел Кънчев”, в която подготвя бъдещи технически ръководители и инженери.

Автоматизация на Дискретното Производство – Смолян ООД

Сектор:Машиностроене

Фирма “Автоматизация на Дискретното Производство – Смолян” ООД е регистрирана на 02.08.1991г. с основна дейност: проектиране, производство и реализация на системи за автоматизация на дискретното производство. Към настоящия момент, фирмата основно се занимава с производство на машини и съоръжения с Цифрово Програмно Управление (ЦПУ) и производство на стандартни и нестандартни детайли по поръчка посредством машини с ЦПУ.

Сингъл Селд

ХВП

СИНГЪЛ СЕЛДООД създава, измисля и подобрява рецепти за храни и хранителни добавки. Дейността им започва преди три години – 2018 г., когато навлизат на българския пазар. Към днешна дата успешно са повишили продуктовата си линия на над петнадесет продукта. Екипът на СИНГЪЛ СЕЛД се стреми да предложи няколко варианта за разработването, развитието и използването на определени суровини и рецепти, като клиентите могат да изберат варианти, които най-добре отговарят на техните нужди.

Европак България М ЕООД

Сектор:Химия

Европак България МЕООД еСъздадена през 2007 година. Закупена е една от най-добрите линии за производство на хартиени пликове. Европак въвежда пликове за механично рязан хляб и досега те заемат 90% от производството. От началото на годината се търси излаз на Европейския пазар, като в момента имаме няколко клиенти във Франция и Белгия, но това не е достатъчно. С въвеждането на специална еко хартия, потенциалният пазар рязко се разширява.

КОНВОЙ-УОРЛД АД

Сектор:Химия

Конвой-Уорлд” е водеща производствена и търговска фирма в областта на стоките за широко потребление. С дългогодишна история в производството на козметика и търговска дейност, през 2000 г. фирмата открива своето ново и модерно предприятие, разположено на 10 000 кв. м площ, в северната част на София – в района на Нови Искър. Основната дейност на фирмата е производството на полиуретан, домакински гъби, гъби за баня и бърсалки за под, кърпи за почистване, почистващи препарати, както и внос и дистрибуция на водещи марки изделия за бита. Конвой-Уорлд АД изнася продукция за над 30 държави с мисията да доставя висококачествени, достъпни и екологично чисти стоки.

Дейзи Тех АД

Сектор: Електротехника

Дейзи Техе специализирана в разработка, производство и дистрибуция на електронни продукти.Фирмата е сред водещите производители на фискални устройства, ПОС системи и оборудване на магазини, електронни електромери, системи за дистанционно отчитане на консумираната енергия, оборудване за бензиностанции, таксиметрови апарати и други.

ЕЛДЖОЙ АД

Сектор: Електротехника

Елджой се занимава с дизайна и производството електрически велосипеди от 5+ години. Партнира си със световни компании за доставка на храни като Just Eat Takeaway и Foodpanda. Велосипеди се произвеждат в България, както и литиево-йонните батерии за тях. Клетките, използвани за батериите на нашите велосипеди са на Samsung, същите, използвани в първият модел на Tesla.

Пирос ООД

Сектор: Текстил

ПиросООД е компания за мъжки и дамски облекла, създадена през 1997г. Компанията е насочена към изработката на облекла за водещи европейски модни марки. Пирос предоставя затворен цикъл на производство – създаване на кройка, проучване и развитие на платове, както и тяхното закупуване, мостриране и производство. Компанията е със седалище в гр. Сандански и има 160 служители, като генерира годишен оборот около 4млн. лева.

АЯЛИ ГРУП ЕООД

Сектор: Козметика

АЯЛИ ГРУП е създадена през 2016 год. Това е млада, бързо развиваща се компания, специализирана в производство и търговия с етерични масла и флорални води. Клиентите са чуждестранни фирми, като се осъществява 100 % износ. Бързото развитие на фирмата се дължи на целенасочен и новаторски подход в организацията на отношенията с партньорите (както производителите и доставчиците, работещи за фирмата, така и клиентите.), постоянно подобряване на обслужването на клиентите, и обучение на служителите.

Инова БМ ЕООД

Сектор:Биотехнологии

Инова БМ” е биотехнологичен стартъп, който залага на растителните биотехнологии и тяхното приложение в козметиката, хранителните добавки и фармацията. В сътрудничество с Института по микробиология към БАН, дружеството инвестира от 2016 г. в иновативни разработки на стволови клетъчни култури, нови за световния пазар.

Айкхорн и Ко ЕООД

Сектор: Медицина

Айкхорн и КоЕООДе създадена през 2000г. с предмет на дейност производство и търговия с еднократни медицински изделия. Разполага с лиценз за търговия на едро с медицински изделия от ИАЛ. Сертифицирани са по ISO 13485:2016. Продукцията има СЕ марка.

Експортен хъб България е публично-частна инициатива, която работи за повишаването на експортния потенциал на българския бизнес.

Под егидата на Експортен хъб България се организират събития в страната с международен характер, като пълна информация може да откриете на официалния сайт www.exporthub.bg.

Зад ЕХБ застават:

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия – инициатор

София Тех Парк

Българска агенция за експортно застраховане

Асоциация на индустриалния капитал в България

Българска стопанска камара

Българска търговско-промишлена палата

Конфедерация на работодателите и индустриалците в България

Висше училище по застраховане и финанси

Институт по икономическа политика

М3 Къмюникейшънс Груп

Българска консултантска организация

Клийнтех България

Българската стартъп асоциация

Професионална асоциация по роботика и автоматизация БРАИТ (старо наименование Асоциация на бизнес клъстерите)

Софтуерен университет

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни