ARC Academy отваря врати в София Тех Парк

22 май 2019

Първата по рода си мултидисциплинарна творческа академия ARC Academy ще отвори врати в София Тех Парк от есента на тази година. Обучението на студентите ще бъде фокусирано върху развитието на уменията и таланта на младите хора, както и в подготовката им в областта на нишови за различни индустрии дисциплини. Обучението на първите студенти ще е от октомври, като записванията започват от днес. В плановете за развитие на академията са включени освен стандартно обучение, и специализирани онлайн курсове за всички желаещи.

Идеята на академията е да бъде практическа образователна платформа, където студентите ще се запознават с работната среда, а бизнесът да се среща с бъдещите си служители. Създадели на академията са специалисти с дългогодишен управленски опит – Антони Христов и Милин Джалалиев, като те ще помагат на студентите да разгърнат своя творчески потенциал и умения в областта на гейминга (game development), изграждането на брандове (brand building), създаването на филми (film production) и пространствения дизайн (space design).

Академията ще започне с 3 основни програми. Първата е „Основи на дигиталните изкуства“ (Digital Arts Fundamentals) и има за цел да подготви студентите за широкия спектър от креативни програми, които ARC Academy предлага. Обучението включва основните инструменти и софтуер, които трябва да се познават за успешен старт на кариера в дигиталните изкуства. Втората дисциплина е „Гейминг“ (Game Development), в която ще се изучават дизайн на игри, 3D моделиране, анимация и др. Програма „Реклама и бранд мениджмънт“ (Brand Building) дава възможност на студентите да научат повече за поведението на потребителите, продуктовите иновации, изграждането на марки, маркетинговите стратегии, рекламата и дигиталния маркетинг. Магистърската програмата по реклама и бранд мениджмънт, която започна своето начало преди 5 години в партньорство със Saatchi & Saatchi, вече има над 100 успешно завършили студенти.

Програмата ще си партнира с Висше Училище по Мениджмънт (ВУМ), благодарение на което студентите в тази програма ще завършват с диплома за магистърска степен. Постепенно школата ще се стреми да разширява спектъра от предлагани дисциплини в области като „Създаване на филми“ (Film Production) и „Пространствен дизайн“ (Space Design). Академията ще предлага традиционно (офлайн) обучение в София Тех Парк, както и кратки професионални обучения. Желаещите могат да се запишат от днес на адрес: https://arc.academy

В ARC Academy студентите не само ще получават практически опит от лидери в своите индустрии, но и ще се срещат с професионалисти, работещи във водещи компании, започвайки да изграждат с тях кариерни отношения. Именно заради това ARC Academy си партнира с лидерите на индустрията в съответните области – гейминг (Ubisoft, Creative Assembly, Gameloft, , Chaos Group), брандинг (Saatchi & Saatchi, Еконт, ВУМ). Допълнително Академията има подкрепа и в лицето на Български център по предприемачество (BEC) и София Тех Парк.

Партньорите ще дадат възможност на студентите да участват в съвместни проекти и ще осигуряват стипендии и модерна материална база, която често липсва в традиционните университети и създава сериозен проблем в това темповете на образование да съответстват с тези на развитието на бизнеса.

Антони Христов има 30 години опит в Холивуд, от които 18 г. като арт директор на Pixar („Търсенето на Немо“, „Уол-И, „Феноменалните 2“ и много други). Антони се е завърнал в България с цел да сподели опита и знанията си, които е придобил, с младите хора тук. Желанието му е да им помага да остават в страната ни и да развиват уменията за изграждане на творчески бизнес.

Милин Джалалиев има 16 години опит в рекламата и брандинга на различни управленски позиции , от които 10 години като мениджър на Saatchi & Saatchi в Publicis Groupe България. Допринася за наградата „Агенция на годината“ за Ефективност (2016, Effie) и Креативност 2017, ФАРА). Има 9 години опит в преподаването, 5 от които като програмен директор на магистърска програма „Реклама, бизнес дизайн и мениджмънт на марката”, ВУЗФ.

Повече за академията – https://arc.academy/bg/akademiyata/

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни