Club House на София Тех Парк е в топ 10 в класацията на международен конкурс за иновативни проекти на технологични паркове

20 септември 2021

Club House – дигиталното студио на София Тех Парк и средище на клубове по интереси в сферата на бизнеса, науката, технологиите и образованието, беше класиран в топ 10 в конкурса за иновативни проекти, който се организира от Международната асоциация на технологичните паркове (IASP).

Обявяването на първите десет най-добри инициативи е първият етап от надпреварата, в която участват научни и технологични паркове от цял свят. Състезанието IASP Inspiring Solutions продължава, като гласуването за финалното класиране на регистрираните участници ще се състои по време на годишната международна конференция на IASP на 29 септември.

Club House е дом на 14 клуба по интереси в областта на предприемачеството, изкуствения интелект, биоинформатиката, космическите науки, роботиката и много др. Намира се в сграда Бизнес Инкубатор на София Тех Парк и беше създаден през февруари 2020 г. Отделните клубове са реализирани в партньорство с различни неправителствени организации и асоциации, които насърчават предприемаческия дух, иновативния потенциал и приложната наука. Само месец след отварянето си, студио Club House затвори врати поради наложените мерки във връзка с Covid-19. В създалата се ситуация екипът на София Тех Парк трябваше бързо да намери решение как да продължи дейността на Club House, а именно – в най-удачната дигитална среда. Така в края на месец април се излъчи първото онлайн издание на тематично събитие –Space Hackaton. В средата на 2020 г., след отхлабване на мерките, студиото вече имаше 7 клуба по интереси с активна дейност онлайн и в реална среда.

Активните клубове към Club House днес са:

Space club

AI Club

Drone + Club

Robo club

Media bricks Club

Sprouted for life Club

Biotech & Health Club

Business Club

Bulgarian Science Club

Between 2VCs club

Electromobility club

Както и Anonymous innovator Club – инициатива на София Тех Парк, с която стартиращи компании получават достъп до широка аудитория, пред която да представят своята бизнес идея и да получат обратна връзка от потенциални инвеститори. Предстои да учредим още два клуба, които съвсем скоро очакваме да видим с техните първи издания: Blockchain Club и Trending topics club.

Целта на всички клубове по интереси е да отворят разговори сред съмишленици и любознателни новатори в посока иновации и технологии от ново поколение, да разширят мрежата от контакти на стартиращите компании, на научните среди и на бизнеса като цяло. Club House е ядрото на Инкубатора, където се зараждат иновативни идеи, концепции, партньорства и проекти. Пространството е подходящо за различен формат онлайн и хибридни събития. Оборудван е с модерна аудио и видео техника и разполага с екип от професионалисти, които разработиха ноу-хау модела, който превърна пространството от мултифункционална зала в професионално дигитално студио за streaming и podcast продукции. От стартирането си до днес са реализирани над 140 дигитални и хибридни събития, сред които международни форуми, конференции, хакатони и корпоративни презентации, свързани с иновациите, технологиите и предприемаческата екосистема. Club House се развива непрекъснато, както по отношение на среда и техника, така и по отношение на обогатяване на услугите, които предоставя, така и от гледна точка на съдържанието.

Сред едни от най-запомнящите се събития бяха:

Ролята на Biodit и значението на Beam пазара за технологичния сектор – webinar

GrowBreakfast: FoodTech Industry in Bulgaria. Presentation of Ancestral Superfoods

Среща на Клуб Биотехнологии и Науки за живота

PARA CLUB „Социални иновации и ролята на технологиите по време на пандемия“

GrowBreakfast: Overview of the Serbian market, networking and partner search assistance

Клуб Биотехнологии и Науки за живота:“The role of venture building in ecosystem development“

Space Club: Пилотирани космически полети – Онлайн издание на Клуб Космос, в чест на 60 годишнината от първият полет в Космоса;

Едни милиони си говорят…

GrowBreakfast: Кръгова икономика и възможности за бизнеса – част от поредицата бизнес закуски организирани от София Тех Парк “GrowBreakfast”;

Среща с AI Club

Anonymous Innovator Club: Success stories of Cosmos Thrace and ordermoon.com

Between 2 VCs – Първото издание на най-новия клуб в ClubHouse, в партньорство с Фонда за рискови инвестиции NV3;

Online WEBINAR: The building blocks of an AI and robotics

Клуб на Анонимния иноватор: Gabrovo Green Accelerator ’21

Electromobility club

Space Club: Да говориш с космоса (специално издание)

Club House не спира да се развива. Благодарим на всички партньори на София Тех Парк, които повярваха в този проект. Ако и Вие искате да създадете клуб по интереси към Club House или да организирате вашето събитие при нас, ще се радваме откликнем на запитването Ви. За тези от вас, които искат да бъдат част от процеса и да подпомогнат първото място на Club House, Ви каним да харесате страницата на ClubHouse във Facebook и да последвате страницата на ClubHouse в LinkedIn.

IASP е глобалната мрежа на научните паркове по света, които са специализирани в иновативния сектор. Асоциацията играе ролята на мост между научните и бизнес средите, спомага за развитието и популяризацията на технологичните паркове и техните изследвания, и съдейства за интернационализацията на своите членове чрез разширяване мрежата от контакти и различни възможности.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни