Фотоизложба „10 години „Бегач“ в София Тех Парк ще отпразнува рождения ден на спортния клуб

23 февруари 2022

Спортен клуб „Бегач“ отбелязва 10 години от основаването си с фотоизложба на пешеходния мост на София Тех Парк, която работещите и гостите на парка могат да разгледат до 22 март.

Мисията на клуба е да развива масовия спорт и да организира аматьорски състезания по бягане. Досега са проведени над 70 спортни прояви с хиляди участници. Събитията са с благотворителна кауза, като чрез таксите на участниците се набират средства за други неправителствени организации. От създаването си, клубът е дарил над 200 000 лева за различни каузи. През декември и януари „Бегач“ проведе конкурс за каузи за тази година, като в него се включиха близо 30 организации. В клуба през 2022 г. членуват 191 души, което го прави един от най-големите в България. В изложбата има кадри от състезанията на клуба: Sofia Morning Run, Run4EU и Kaufland Sofia Half Marathon, Postbank Business Run, Aurubis Nature Fest, Велообиколката на Северозапада, Pravets TRI и много други.

На откриването на фотоизложбата присъстваха зам. – кметът по спорт и култура на София Мирослав Боршош, изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов, представители на Европейската Комисия в София, на Българската федерация по Лека атлетика, партньорите на клуба от бизнеса. По-късно отбелязването на годишнината продължи със среща в зала the Venue, сграда Инкубатор на София Тех Парк.

„Вглеждайки се във Вас като организатори, смятам, че сте изключително добър модел за това как могат да се мотивират повече хора, които споделят страстта към спорта, да се мотивира общността, за да случват различни активности в подкрепа на и да се помага на различни благородни каузи, от които обществото ни има нужда“, заяви изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов. Той посочи, че паркът планира интересни активности и инициативи и екипът на парка работи той да се превърне в място за събития свързани със здравословния начин на живот.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни