Groworking Space и Club House отвориха в София Тех Парк

24 февруари 2020

Две нови пространства, в подкрепа на изследователи, предприемачи, студенти и хората, които биха искал да реализират успешно иновативно начинание, отвориха в сграда Инкубатор на София Тех Парк. Създаването на Groworking Space и Club House цели да подпомогне синергията между научната среда и предприемаческата общност за развитието на иновативни пазарни продукти или услуги, както и да стимулира и улесни обмена на знания, идеи, концепции и опит между бизнеса и учените, които развиват свои проекти, базирани на научно-приложни дейности.

„Откриването на тези две нови пространства е част от плановете и усилията в посока развитието на София Тех Парк и разширяване на подкрепата, която предоставяме на стартиращите компании и хората с иновативни идеи. Постарали сме се да създадем добри условия, в които се надяваме да се създадат много нови успешни компании и иновативни продукти и услуги“, заяви изпълнителният директор на научно-технологичния парк Тодор Младенов по време на официалното откриване на споделените офис пространства в петък вечерта. На събитието присъстваха представители на партньорски организации на София Тех Парк, на стартъп средите, на зрели компании, академичната общност, на фондове за рискови капитали, новатори, медии и други. Натанаил Стефанов от Управителния съвет на парка посочи, че новите пространства са резултат от редица разговори и дискусии с представители на науката, стартъпите и останалите споделени работни пространства в града и са плод на усилената работата на екипа на София Тех Парк през последните месеци. Момчил Василев, управляващ директор на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor за България заяви, че приветства инициативата и двете нови пространства ще бъдат още едно място в подкрепа на иновативната екосистема.

Groworking Space предлага 35 удобни работни места, които са проектирани да откликнат на нуждите на малки стартиращи фирми и на развиващи се технологични екипи. Работното време на споделеното офис пространство е 24/7. Места могат да бъдат заявявани на интернет страницата – growurking.space.bg или на рецепция в сграда Инкубатор.

Пространството може да се посещава и индивидуално от предприемачи, студенти, ученици и хора, чиито проекти са само на ниво идея. Работните места могат да се наемат краткосрочно или дългосрочно. На разположение на наемателите ще са и зони за екипна работа, почивка, хранене, конферентни зали и други съпътстващи услуги.

Ползвателите на Groworking Space ще имат възможност да осъществят тясна връзка с експертните екипи от 11-те високотехнологични лаборатории на научно-технологичния парк, които със своята експертиза да помогнат за развитието на иновативните им идеи или проекти. Groworking Space ще предоставя и редица услуги като консултации, обучения, менторски сесии, достъп до събития от календара на София Тех Парк, до програми и възможности за инвестиции и продължаващо развитие на иновативните им проекти.

Предвидили сме и малка детска зона, където ще осигурим удобства за децата на работещи в нашето споделено офис пространство. На разположение е и озеленена паркова среда с открит фитнес и детска площадка.

Club House е автономна част от Groworking Space и представлява многофункционална зала за формални и неформални събития, които насърчават продуктивността; за вътрешни и външни фирмени срещи; тийм билдинги; прожекции и други мероприятия в съвременно обзаведена среда. Целта на това пространство е да допринесе за създаването на различни общности, да подпомага обмена на идеи, постижения, резултати в научната и предприемаческата общност, които да активират процесите по комерсиализация на българската наука. София Тех Парк ще развива и подпомага и Клубове по интереси, като Club House ще бъде дом за техните редовни срещи.

Вече са сформирани шест различни клуба:

  • Space Club – за фенове на космическите науки и технологии;
  • Дрон+ Клуб – за почитатели на дронове и въздухоплавателни технологии;
  • Клуб “Предприемачи в науката”, организиран в партньорство с Фондация “Карол Знание”;
  • Робо Клуб – по роботика, организиран в партньорство с асоциация PARA;
  • Клуб “Изкуствен интелект”, организиран в партньорство с Клъстер “Изкуствен Интелект”;
  • Клуб на “Анонимните новатори”, основан по време на годишната конференция за изследователи, изобретатели, предприемачество и инвестиции Supersonic 2019.

В календара на събитията са предвидени различни други активности, които ще бъдат насочени към по-широк кръг хора с интерес към иновациите и които желаят да изграждат връзки и партньорства с общността в София Тех Парк.

Подробна информация и резервации за двете пространства могат да бъдат намерени на сайта https://groworking.space

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни