Представители на организации по иновациите от Западните Балкани посетиха София Тех Парк

27 януари 2020

Представители на организациите, които са ангажирани с развитието на иновациите и стартъп еко системите на страните от Западните Балкани посетиха София Тех Парк и се запознаха с постигнатото до момента в развитието на проекта за първия в България научно-технологичен парк, както и с възможностите, които той предоставя в подкрепа на бизнеса и създаването на синергия между предприемачите и академичните среди. Срещата беше в рамките на организираната от Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия (ИАНМСП) двудневна среща на лидерите на иновационните структури от Република България, Република Сърбия, Република Северна Македония, Република Черна Гора и Република Албания, която се проведе у нас.

Изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов представи и новите проекти, по които работи екипът на парка и предстои да бъдат реализирани през 2020 -2021 година.

В края на февруари ще бъде отворено новото споделено работно пространство в София Тех Парк Groworking, което ще даде възможност на стартиращи и зрели компании да използват почасово и на ден удобни и модерни офисни площи.

Участниците се запознаха с работата на предприемаческата мрежа „Ендевър България“, както и с проектите, по които работи Българската стартъп асоциация BESCO, които са партньори на София Тех Парк. Стартъп общността на научно-технологичния парк беше представена от един от най-новите й членове – българската стартъп финтех компания Iris Solution.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни