София Тех Парк отваря две иновативни пространства за предприемачи, изследователи и новатори

05 февруари 2020

София Тех Парк отваря две нови пространства, насочени в подкрепа на новаторите, изследователите, предприемачите, студентите, хората с идеи и за всеки, който би искал да реализира успешно иновативно начинание. Целта е те да подпомогнат синергията между научната среда и предприемаческата общност за развитието на иновативни пазарни продукти или услуги. Създаването на Groworking Space и Club House в сграда Бизнес Инкубатор цели и да стимулира и улесни обмена на знания, идеи, концепции и опит между бизнеса и учените, които развиват свои проекти, базирани на научно-приложни дейности.

Амбицията ни е споделеното пространство Groworking Space да се превърне в модерно и гостоприемно място за хора с иновативни идеи в сферата на науката, които да работят в общност и да могат да развият идеите си в успешен бизнес. Ще стартираме с 35 удобни работни места, които са проектирани да откликнат на нуждите на малки стартиращи фирми и на развиващи се технологични екипи.

Пространството може да се посещава и индивидуално от предприемачи, студенти, ученици и хора, чиито проекти са само на ниво идея. Работните места могат да се наемат краткосрочно или дългосрочно. На разположение на наемателите ще са и зони за екипна работа, почивка, хранене, конферентни зали и други съпътстващи услуги.

Ползвателите на Groworking Space ще имат възможност да осъществят тясна връзка с експертните екипи от 11-те високотехнологични лаборатории на научно-технологичния парк, които със своята експертиза да помогнат за развитието на иновативните им идеи или проекти. Groworking Space ще предоставя и редица услуги като консултации, обучения, менторски сесии, достъп до събития от календара на София Тех Парк, до програми и възможности за инвестиции и продължаващо развитие на иновативните им проекти.

Предвидили сме и малка детска зона, където ще осигурим удобства за децата на работещи в нашето споделено офис пространство. На разположение е и озеленена паркова среда с открит фитнес и детска площадка.

Club House е автономна част от Groworking Space и представлява многофункционална зала за формални и неформални събития, които насърчават продуктивността; за вътрешни и външни фирмени срещи; тийм билдинги; прожекции и други мероприятия в съвременно обзаведена среда. Целта на това пространство е да допринесе за създаването на различни общности, да подпомага обмена на идеи, постижения, резултати в научната и предприемаческата общност, които да активират процесите по комерсиализация на българската наука. София Тех Парк ще развива и подпомага и Клубове по интереси, като Club House ще бъде дом за техните редовни срещи.

Още от самото начало в Club House стартират 6 различни клуба:

  1. Space Club – за фенове на космическите науки и технологии;
  2. Дрон+ Клуб – за почитатели на дронове и въздухоплавателни технологии;
  3. Клуб “Предприемачи в науката”, организиран в партньорство с Фондация “Карол Знание”;
  4. Робо Клуб – по роботика, организиран в партньорство с асоциация PARA;
  5. Клуб “Изкуствен интелект”, организиран в партньорство с Клъстер “Изкуствен Интелект”;
  6. Клуб на “Анонимните новатори”, основан по време на годишната конференция за изследователи, изобретатели, предприемачество и инвестиции Supersonic 2019.

В календара на събитията са предвидени различни други активности, които ще бъдат насочени към по-широк кръг хора с интерес към иновациите и които желаят да изграждат връзки и партньорства с общността в София Тех Парк.

Официалното откриване на Groworking Space и Club House ще се състои на 21.02.2020 г., петък, от 17:30 часа.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни