София Тех Парк стана дом на четири нови клуба по интереси

16 юли 2021

Новосъздадените клубове към Club House by Sofia Tech Park са в сферата на кръговата икономика, по-специално електромобилност, блокчейн технологиите, рисковите инвестиции у нас и иновациите и технологиите от Югоизточна Европа.

Съвместно с Райд Шеър България – организацията, която стои зад платформата за споделено пътуване Spark, беше създаден Клуб по електромобилност. Като пионер в сферата на електромобилността, зарядната инфраструктура и кар шеринг услугите в България, Spark ще дадат началото на клуб по интереси, който да засяга темите за електромобилност, споделено пътуване, електрификация на автопарка в България, екологично чист транспорт, както и всички новости и специфики с гореспоменатите теми.

Радваме се да приветстваме новия клуб, чиито партньори от SPARK успяха да популяризират електрическите автомобили и кар шеринг услугите за масовия потребител в България, както и че се превърнаха в двигател на промяната за изграждането и наличие на зарядна инфраструктура и обезпеченост.

Вторият клуб, с който даваме тласък за комуникация между предприемаческата общност и инвеститорите в България е Клуб за рискови инвестиции, в партньорство с NV3. Фондът е част от екосистемата на София Тех Парк, а създаденият клуб ще има за цел да доближи стартъпите до реални казуси от света на инвестициите. Първото издание може да гледате тук >>> където ще чуете повече за това какъв е портфейлът от компании, в които инвестира фондът и чиито инвестиционен период е до 2023 г. Клубът за рискови инвестиции е вдъхновение за всеки стартъп, който търси финансиране и иска да излезе на нови пазари, така че следете активно видео подкастовете, за да разберете другата гледна точка, а именно тази на инвеститора.

Другият клуб, с който разкриваме една необятна и съвсем нова тема е Клуб Блокчейн.

С подкрепата на блокчейн архитекти, програмисти и маркетолози ще бъде разказан светът на блокчейн технологиите на разбираем език от софтуерни инженери. Основоположник на този клуб е компанията Квантерал, които също са част от екосистемата на София Тех Парк. В епизодите на Клуб Блокчейн лектори ще обясняват концепции, технологични предизвикателства, решения и предимства, свързани с блокчейн технологиите.

Ще се канят гости и експерти, които ще дават по-задълбочена информация по някои теми.

Не пропускайте да гледате първото издание, което ще анонсираме съвсем скоро.

И накрая, но не на последно по важност място е Клуб Трендинг Топикс.

Трендинг Топикс е знакова медия за всички новини и любопитни истории от региона на Югоизточна Европа по отношение на иновациите и технологиите събрани на едно място.

Една от целите на този клуб е да запали искрата и интереса на предприемаческата общност за нови възможности и външни пазари, както и да засили инвеститорския потенциал на региона чрез технологиите и иновациите, които се развиват у нас.

В Клуб Трендинг Топикс ще следим за събития от екосистемата, новини от стартъпите, бъдещето на технологиите в здравеопазването, блокчейн, финтех, електромобилност и много други.

Очаква ни интересен сезон през есента, когато се очаква новите клубове да стартират активно с месечни издания. За повече новини и подробности от програмата на дигиталното студио на София Тех Парк следете страницата на Club House >>>

Вече 14 клуба по интереси в различни технологични сфери развиват концепции, раждат идеи и свързват съмишленици и експерти заедно за една безценна екосистема от възможности за бизнеса, науката, иновациите и предприемачеството.

Ако и вие искате да основен Вашият клуб в ClubHouse, свържете се с нас на clubhouse@sofiatech.bg

Повече инфо >>> www.groworking.space

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни