Участниците в конкурса „Предприемачи в науката“, организиран от Фондация „Karoll Knowledge“, се запознаха с възможностите на лабораторния комплекс „София Технопарк“

28 ноември 2018

Участници в конкурс „Предприемачи в науката“, организиран от Фондация Карол Знание, разгледаха Лабораторния комплекс на София Тех Парк и се запознаха с възможностите, които предоставят научните звена за развитие и комерсиализация на разработки и за изграждане на връзки между науката и бизнеса. Ръководителите на лабораториите „Биоинфотех“ и „МикроНаноЛаб“ разказаха на младите учени за дейностите и проектите, които разработват в момента. Участниците в конкурса се срещнаха и с екипа на „Go4Raw“, част от Инкубатора на София Тех Парк, които извършват своята R&D дейност в Лабораторния комплекс.
Фондация Карол знание подкрепя български млади учени, които работят по значими научни теми и се стремят към технологична комерсиализация и практическа приложимост на разработения от тях материал, модел, продукт или технология в областта на биотехнологиите и нанотехнологиите. Участниците в „Предприемачи в науката“ са учени, асистенти и докторанти от Медицинския университет-София, Биологическия и Физическия факултети на Софийския университет, асистенти по микробиология, биофизика и биоразнообразие към БАН, както и специалисти по гастроентерология в Университетска болница-ИСУЛ.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни